avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cerere de reabilitare - pentru nuli
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cerere de reabilitare - pentru nuli

Un cunoscut a facut o cerere de reabilitare. Ar putea cineva sa-mi explice ce semnificatie are "Cererea de abilitare" de mai jos va rog frumos:

Cerere de reabilitare (art.494 şi următoarele C.p.p., art.134 şi următoarele C.p.)

Admite cererea de reabilitare formulata de condamnatul XYZ. În temeiul art. 135 lit. a cod penal raportat la art. 137 cod penal dispune reabilitarea judecatoreasca a condamnatului privind pedepsele de 1 an si 6 luni închisoare aplicata prin s.p. nr. 111/2001 a Judecatoriei Bacau, definitiva prin d.p. nr. 222/2002 a Curtii de Apel Bacau si de 1 an închisoare aplicata prin s.p. nr. 59/2001 a Tribunalului Bacau, definitiva prin d.p. nr. 1557/2002 a Curtii Supreme de Justitie.
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Carmen Banioti , Avocat 07:48, 1 Noiembrie 2010
Care este nelamurirea, ca nu am inteles???!!!!
A fosta admisa cererea de reabilitare!
intrebare ?
daca a avut 2 pedepse nu cumva au fost cu executare si au fost contopite ?
daca au fost contopite cred ca mai are o condamnare pentru care trebuie sa faca reabilitare.
Nelamurirea mea este ca nu-mi dau seama pentru ce vina a fost condamnat.
Pentru a vedea condamnarile trebuiesc vazute dosarele de fond la arhiva instantei sau intrebati persoana pentru ce a fost condamnata.
Singurul inscris in care sunt evidentiate faptele pentru care un inculpat a fost condamnat la o pedeapsa cu inchisoarea sunt prevazute doar in cazierul judiciar al acestuia, care are conditiii f restrictive de obtinere....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoala soferi/obtinere permis, cu condamnare la oug alexandra31 alexandra31 Buna ziua am si eu o intrebare, logodnicul meu a fost condamnat pentru conducere fara permis la o pedeapsa cu suspendare sub supraveghere, cunoastem faptul ca ... (vezi toată discuția)
Contopire sentinte - instanta a procedat corect? lucian55 lucian55 Buna ziua am si eu o problema urgenta! Am avut un numjar de condamnari cu suspendare respectiv sub supraveghere din 2010 pana in 2012 momentan mi-a mai ajuns ... (vezi toată discuția)