avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale preintampinare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

preintampinare

Prin preintampinare se presupune ca procesul propriu zis se poate opri inainte de a incepe, daca se depun acte care sa demonstreze nevinovatia si judecatorul consimte? Prin citatie inseamna ca procesul e deja inceput si numai prin judecata se poate ajunge la clarificarea cazului? Mi sa spus acum ca nu se poate face nimic infatisarea e saptamana viitoare...
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:28, 7 Februarie 2008
nu am inteles speta prea bine

banuiesc ca prin preintampinare intelegeti intampinare

chiar daca a trecut termenul pentru depunerea intampinarii este bine sa fie facuta si depusa la termenul de judecata.

daca nu este luata in considerare ca intampinare solicitati sa fie depusa ca note de sedinta.

Dar, in acest caz, la primul termen solicitati o amanare a cauzei pentru angajarea unui aparator. Dacă se respinge cererea depuneti intampinarea facuta.
Întâmpinarea trebuie depusă a dosar cel mai târziu cu 5 zile înainte de termenul stabilit pentru judecată (art.1141 alin.2 C.proc.civ.). În prezent, legea nu mai prevede în mod expres sancţiunea decăderii pârâtului din dreptul de a mai propune probe şi de a invoca excepţiile relative, dacă acesta nu a depus întâmpinarea în termenul stabilit prin art.1141 alin.2 C.proc.civ., întrucât alin.2 al art.118 C.proc.civ. a fost abrogat prin Legea nr.219/2005 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.138/2000.
În ipoteza în care, pârâtul, care nu este reprezentat au asistat de către avocat, nu a depus întâmpinare, preşedintele îi va pune în vedere, la prima zi de înfăţişare, să arate excepţiile, dovezile şi toate mijloacele sale de apărare despre care se va face vorbire în încheierea de şedinţă; instanţa îi va acorda, la cerere, un termen pentru pregătirea apărării şi depunerea întâmpinării (art.118 alin.3 C.proc.civ.). Însă, consider ca , partea finală a acestui text trebuie coroborată cu dispoziţiile art.156 alin.1 C.proc.civ., care prevăd că pentru lipsă de apărare temeinic motivată instanţa va putea da un singur termen. Dacă s-ar proceda altfel s-ar nesocoti dispoziţiile legale care prevăd sancţiunea decăderii, iar procesele s-ar prelungi nejustificat de mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intimpinarea este obligatorie in litigiile de munca ? stefan1974 stefan1974 La primul termen paratul nu s-a prezentat si nu a fost asistat , nu a depus acte , iar instanta a solicitat probe , nu s-a zis nimic de lipsa intimpinarii ... (vezi toată discuția)
Practica - decadere intampinare dumitru2000 dumitru2000 - de curand s-a respins depunerea unei intampinari in sedinta, pe motiv ca ar fi trebuit depusa cu minim 5 zile inainmte de termen. s-a motivat pe art 114 ... (vezi toată discuția)
Lipsa intampinare ionutandrei1985 ionutandrei1985 buna ziua! deranjez si eu cu o intrebare: -lipsa depunerii intampinarii intr-un proces civil, rectificare de carte funciara, la ce poate duce ? ce cod de ... (vezi toată discuția)