avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Autoturism pe firma, cum se poate vinde?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Autoturism pe firma, cum se poate vinde?

Buna seara!
Va rog cine poate sa-mi dea un raspuns. In 2008 un asociat dela un SRL cumpara din Germania o masina pe societate. Masina nu a fost inregistrata efectiv in contabilitatea societatii deci fara calc. amortizare. Cum se poate vinde acum aceasta masina? Care ar fi acum implicatiile fiscale?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ana_abo , utilizator 10:05, 2 Noiembrie 2010
Daca nu a fost inregistrata in contabilitate este cam aiurea situatia dar se poate vinde.
Insa ar trebui si inregistrata deoarece va trebui sa o vanda firma si nu asociatul ca persoana fizica.
Vorbiti si cu un contabil.

avocat Claudiu Lascoschi
pai cu factura..o vinde..
ca nu figureaza ca activ e alta discutie, cred..stiu contabilii amenda
si totusi cine este proprietar ? cine achita impozitul pentru acea masina ? sa intelegem ca nu apare in mijloacele fixe ale societatii ?
Asociatul a cumparat-o din germania pe numele firmei dar cu banii lui personali, pt. ca apare numele soc. pe certificat si toate alea. Impozitul si RCA-ul, ITP-ul toate le suporta asociatul pt. ca masina nu e folosita la firma deloc. La vremea aceea a fost vb. de avantaj la tva.
Cineva spunea ca ar exista posibilitatea ,,donatiei'' cu acte la notar. Adica sa fie masina donata unui copil nefiind necesara factura pt. ca in 2008 cred ca aceasta afost considerata achizitie intracomunitara, trebuia declarata op. atunci. apoi trecerea la tva lunar si etc.
Inteleg ca donatia doriti sa o faceti retroactiv?nu cred ca va face un notar asa ceva.

Alte discuții în legătură

Achizitie autotractor germania adrlani adrlani Buna ziua, am o societate care este plătitoare de TVA și urmează sa primesc certificatul pentru Registrul operatorilor ... (vezi toată discuția)
Reactivare societate inactiva gps gps buna ziua! o societate infiintata in 03.2014 cu doi asociati, dintre care administratorul, de nationalitate germana, este declarata inactiva la finante, ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil societate comerciala ovidiu95 ovidiu95 Detin un imobil pe societate comerciala al carui asociat unic sunt. Valoarea contabila actuala conform unei evaluari din 2008 este de 400.000 lei. Vreau sa ... (vezi toată discuția)