avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Reactivare societate inactiva
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Reactivare societate inactiva

buna ziua!
o societate infiintata in 03.2014 cu doi asociati, dintre care administratorul, de nationalitate germana, este declarata inactiva la finante, deoarece nu a depus declaratii, bilant, etc. Firma a emis o singura factura (in euro), in 06.2014, pt o societate din Germania. Nu este platitoare de TVA.
Se doreste reactivarea societatii, iar eu, ca si contabil, nu stiu ce am de facut, si cu ce sa incep...
1. sa incep prin a depune declaratiile retroactiv si bilant pe 2014?
2. cererea de reactivare (in cazul in care sunt indeplinite conditiile - dar, una din conditii este "ca mandatul de administrator sa fie neexpirat si sediul social, la fel - dar, unde pot verifica asta? nu cumva prin inactivitate expirat toate astea? dar codul unic de inregistrare a fost anulat si el?
3. cei doi asociati sunt in tara pt cateva zile, apoi pleaca, iar eu trebuie sa fac toate aceste cereri, ce trebuie sa trec in imputernicirea pe care urmeaza sa mi-o faca la notar acum, sa pot sa ma ocup de toate astea?
4. cererea de inregistrare in registrul operatorilor intracomunitari pot sa o fac tot eu, daca trec si asta in imputernicire? am inteles ca este nevoie si de asta...
Cel mai recent răspuns: gps , utilizator 15:46, 7 Septembrie 2015
1. da plus amenda
2. Se verifica la ONRC ( chiar si online se poate cere un cert constatator unde scrie tot)
3. Da. Imputernicirea la notar acopera tot. Dar trebuie sa scrie in ea ca va deleaga la....si acolo...si acolo..
4. da dar trebuie cazierul administratorilor-asociatilor
Iar procura daca nu scot ei....
Va rog sa imi explicati - cum este cand firma are 2 coduri fiscale? in cazul nostru, daca o sa obtinem si al doilea cod fiscal, si vor fi operatiuni intracomunitare, ce declaratii vom depune? cum vom intocmi facturile? la achizitii "de dincolo" cum vom inregistra factura - cu tva sau fara? pe facturile emise intracomunitar ce cod fiscal trecem? dar pe cele emise in tara?
Codul principal este cel de la registru. Toate facturile se fac pe acel cod cu exceptia facturilor de vanzare catre UE - platitori de tva si facturilor de cumparare din UE - de la platitori de tva.
Codul primit la fisc este DOAR pt operatiuni intracomunitare.
Vindeti in ue - se vinde fara tva
cumparati din UE, le dati acel cod de tva, ei vand marfa-serviciile fara tva si se calculeaza in tara 24 % tva si se vireaza la stat prin declaratia 311. In acest caz se depune si D 390 Vies( doar cand exista tranzactii pe acest cod)
firma s-a reactivat intre timp, dar, de la finante ma trimit sa citesc HG44/2004, cu privire la locul de inregistrare fiscala...si nu ma descurc...firma are sediul aici, si are doi asociati, unul german si unul roman, vor sa faca operatiuni atat in Germania cat si in Romania...dar prefera ca locul de inregistrare fiscala sa fie Romania...codul CAEN este 4120 - "lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale"...mai exact, vor sa faca lucrari de dezasamblare hale in Germania, eventual sa aduca piese second aici spre comercializare, si luncrari de reparatii autovehicole (acolo si aici), iar in viitor, sa aduca din germania cauciucuri second, iar aici sa le prelucreze si sa obtina un fel de granule de cauciuc.

La finante mi-au spus ceva de declaratiile 091, 088, 301 o varianta ar mai fi sa treaca la tva romanesc, si nu inteleg daca trebuie neaparat sa isi schimbe sediul in Germania avand in vedere activitatile de mai sus...

ce ar trebui sa facem dupa ce inregistram firma in REGISTRUL OPERATORILOR INTRACOMUNITARI? ce variante sa alegem?

Ultima modificare: Marți, 18 August 2015
gps, utilizator
va rog, as putea primi raspuns la mesajul meu de mai sus?

si inca o intrebare, daca este nevoie, asociatii pot inregistra fiscal firma in Germania?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la marfa second-hand kerekesmargo kerekesmargo Buna ziua ! art.1522 din codul fiscal - regimul special pentru bunurile second-hand- se refera si la haine. ,exista ceva reglementari speciale in privinta ... (vezi toată discuția)
Cum pot vinde un srl Alexa1234ee Alexa1234ee Buna ziua... Am un srl fara activitate de vreo 2 Ani ...a avut datorii la Finante si a fost declarat inactiv .... Acum situatia este urmatoarea: Datoriile ... (vezi toată discuția)
Pfa neplatitor de tva completare si depunere declaratie anaf 390 vies valicos valicos Buna ziua, Am o nelamurire referitoare la depunerea declaratiei ANAF 390 VIES: \"Declaraţie recapitulativă privind livrările/achiziţiile/prestările ... (vezi toată discuția)