Buna ziua, am o societate care este plătitoare de TVA și urmează sa primesc certificatul pentru Registrul operatorilor intracomunitari...
Explic:
(Doresc sa achiziționez un cap tractor (tir) care sigur va avea valoarea peste 10.000 de euro)
Sa presupunem
Cap tractor = 10.000 Euro fără TVA => cu TVA Germania = 11900 Euro
Spre exemplu dacă cumpăr capul tractor prin SRL cu CUI-ul RO.... și sunt înregistrat la Registrul op. intracomunitari atunci firma din Germania im va factura fără TVA adică 10.000 Euro, după care vin în romania iar aici am sa plătesc TVA-ul de 24% pt valoarea facturii nu? deci ma va costa capul tractor 12400 de euro? după import?
Partea acesta nu o mai înțeleg cum sta treaba cu TVA-ul...recuperari si alte metode ce tin de TVA ...:stunned:
Iar dacă cumpăr capul tractor pe persoana fizica, Georgescu Cătălin am cumpărat...cu suma de 11900 de euro capul tractor de la GmBH... după care aduc mașina în tara o înmatriculez iar apoi o vând SRL-ului meu cu valoarea de 5.000 de Euro nu ași ieși mai ieftin?
Sau care ar fi o alta varianta mai ok, sau care din acestea doua este mai ok dacă puteți sa-mi explicați.
Avand in vedere ca ati dat valoarea de 10.000 euro, ma gandesc ca este vorba de un cap tractor second hand.
In cazul de fata vorbim despre o achizitie intracomunitara si nu de import.
Daca cumparati capul tractor prin SRL platitoare de TVA in Romania nu trebuie sa platiti efectiv TVA-ul de 24% ci faceti taxare inversa. Prin aceasta operatiune evidentiati si taxa colectata si taxa dedusa.
In concluzie, pe dvs va va costa efectiv 10.000 euro, TVA-ul de 2400 euro fiind evidentiat numai in decont.
Nu prea vad nici un avantaj in varianta dvs de a cumpara capul tractor pe persoana fizica. In primul rand platiti in plus suma de 1900 euro, TVA-ul german. In acelas timp, in loc sa aveti cheltuieli deductibile de 10.000 euro pe firma (prin amortizare, bineinteles), o sa aveti numai 5000 euro. Iar la restul de 5000 euro pierdeti cei 16% cu care s-ar fi redus suma impozitului pe profit care se va plati in viitor (800 euro). Eu nu cred ca merita.
Tva- itracominitara
tanko
Buna ziua. Rog ajutor in completarea reg.cumparare in cazul urmator. Sunt platitio TVA. Nu am cod RO intracomunitar dar in dec.2011 am primit marfa din ... (vezi toată discuția)