avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie autotractor Germania
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie autotractor Germania

Buna ziua, am o societate care este plătitoare de TVA și urmează sa primesc certificatul pentru Registrul operatorilor intracomunitari...
Explic:
(Doresc sa achiziționez un cap tractor (tir) care sigur va avea valoarea peste 10.000 de euro)

Sa presupunem
Cap tractor = 10.000 Euro fără TVA => cu TVA Germania = 11900 Euro

Spre exemplu dacă cumpăr capul tractor prin SRL cu CUI-ul RO.... și sunt înregistrat la Registrul op. intracomunitari atunci firma din Germania im va factura fără TVA adică 10.000 Euro, după care vin în romania iar aici am sa plătesc TVA-ul de 24% pt valoarea facturii nu? deci ma va costa capul tractor 12400 de euro? după import?
Partea acesta nu o mai înțeleg cum sta treaba cu TVA-ul...recuperari si alte metode ce tin de TVA ...:stunned:

Iar dacă cumpăr capul tractor pe persoana fizica, Georgescu Cătălin am cumpărat...cu suma de 11900 de euro capul tractor de la GmBH... după care aduc mașina în tara o înmatriculez iar apoi o vând SRL-ului meu cu valoarea de 5.000 de Euro nu ași ieși mai ieftin?

Sau care ar fi o alta varianta mai ok, sau care din acestea doua este mai ok dacă puteți sa-mi explicați.

Va mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cs B , Contabil 15:05, 7 Iulie 2011
Avand in vedere ca ati dat valoarea de 10.000 euro, ma gandesc ca este vorba de un cap tractor second hand.
In cazul de fata vorbim despre o achizitie intracomunitara si nu de import.
Daca cumparati capul tractor prin SRL platitoare de TVA in Romania nu trebuie sa platiti efectiv TVA-ul de 24% ci faceti taxare inversa. Prin aceasta operatiune evidentiati si taxa colectata si taxa dedusa.
In concluzie, pe dvs va va costa efectiv 10.000 euro, TVA-ul de 2400 euro fiind evidentiat numai in decont.

Nu prea vad nici un avantaj in varianta dvs de a cumpara capul tractor pe persoana fizica. In primul rand platiti in plus suma de 1900 euro, TVA-ul german. In acelas timp, in loc sa aveti cheltuieli deductibile de 10.000 euro pe firma (prin amortizare, bineinteles), o sa aveti numai 5000 euro. Iar la restul de 5000 euro pierdeti cei 16% cu care s-ar fi redus suma impozitului pe profit care se va plati in viitor (800 euro). Eu nu cred ca merita.
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2011
Cs B, Contabil
Întradevăr este vorba despre un cap tractor second-hand...singurul lucru ce nu il intelegeam este procedura cu TVA-ul...

Va multumesc frumos pt raspuns!
Cu placere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie masina germania misaaa misaaa revin din nou cu aceeasi speta: - PFA norma de venit ,prestari servicii intracomunitare, inregistrat in scopuri de TVA si inscris in ROI , am cod valid de ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara secon-hand mery52 mery52 Buna ziua, am o Intrep. Individ., nu sunt platitor de TVA, si doresc sa cumpar autoturisme secon-hand din U.E. de la persoane juridice si fizice, si sa le ... (vezi toată discuția)