avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... eroare materiala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

eroare materiala

Am o problema fara solutie : doua hotarari definitive potrivnice,intre aceleasi parti,acelasi obiect si aceeasi cauza. Am facut cerere de revizuire, cele doua dosare se afla la Curtea de apel. Dupa depunerea cererii de revizuire, am constatat o eroare materiala in dispozitivul primei hotararii, cea favorabila mie,in sensul ca s-a gresit numarul procesului verbal atacat de mine. Am facut cerere de indreptare a erorii materiale dar aceasta a fost respinsa ca neantemeiata pe motiv ca dosarul se afla la curtea de apel si nu se poate face verificarea solicitata de mine. In aceste conditii ar putea fi respinsa si revizuirea pe motiv ca hotararile nu au acelasi obiect,fac referinta la obiecte diferite? Numarul gresit al procesului verbal apare in tot continutul hotararii si in dispozitiv. Mai exista vreo solutie de indreptare a erorii inainte de judecarea revizuirii?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Cerere revizuire mihami mihami Buna ziua! O actiune este castigata la Tribunal, dar este respinsa de Curtea de Apel pe motiv ca o cerere, [i]care in realitate exista ca fila in ... (vezi toată discuția)
Cerere de indreptare eroare materiala maria pop maria pop Buna seara ! Am urmatoarea speta cu care ma confrunt: am contestat in instanta un PVC cu numarul J00074 sanctionat cu AMENDA, Ca proba la dosar am depus si un ... (vezi toată discuția)
Revizuirea hotararii Liliana Tanase Liliana Tanase Am castigat un proces la tribunal. La curtea de apel am pierdut. La ce instanta trebuie sa adresez cererea de revizuire a hotararii definitive si irevocabile ... (vezi toată discuția)