avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cerere revizuire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cerere revizuire

Buna ziua!
O actiune este castigata la Tribunal, dar este respinsa de Curtea de Apel pe motiv ca o cerere, care in realitate exista ca fila in dosar, nu ar fi fost formulata.
Se solicita indreptarea erorii materiale si Curtea de Apel acorda termen in acest sens, dar se pronunta nefavorabil.
Termenul de adresare a cererii de revizuire adresata ICCJ se va calcula de la data pronuntarii Curtii asupra cererii pentru indreptarea erorii, fiind ulterior termenului de pronuntare a deciziei?
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 22 Noiembrie 2010
mihami, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihami , utilizator 11:06, 22 Noiembrie 2010
termenul curge de la pronuntarea hotararii atacate...daca vfreti sa atacati hotarea care va nemultumeste. faptul ca exista la dosar un act ce nu a fost observat, slabe sanse sa rezolvati prin cererea de indreptare a erorii materiale.
Curtea de Apel a respins actiunea pe motiv ca cererea ar fi fost introdusa tardiv, in realitate era introdusa in termen, dovada fiind data inregistrarii. De altfel aceasta cerere face obiectul cauzei intr-un proces ce a fost judecat si rejudecat. La trimiterea cauzei spre rejudecare, chiar Curtea de Apel face mentiuni despre existenta acestei cereri ca fila in dosarul de fond, insa la recursul de dupa rejudecare nu a mai vazut-o, desi 3/4 din componenta completului era aceeasi.
Credeam ca ar fi fost posibila aplicarea art.281^3 din Cod pr. civ. (numerotare anterioara actualizarii din 2010):
Art. 281^3
Incheierile pronuntate in temeiul art. 281 si 281^1, precum si hotararea pronuntata potrivit art. 281^2 sunt supuse acelorasi cai de atac ca si hotararile in legatura cu care s-a solicitat, dupa caz, indreptarea, lamurirea sau inlaturarea dispozitiilor potrivnice ori completarea.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indreptare eroare materiala la iccj ? bukinst bukinst Intr/un litigiu la Legea 10/2001 Directia Judeteana a Finantelor Publice a facut recurs la Decizia Curtii de Apel precum si la Decizia Curtii de Apel de ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare incheiere de sedinta Nina1 Nina1 Buna ziua, In incheierea de sedinta s-au strecurat erori in sensul inexactitatii celor relatate in cadrul sedintei publice la termenul de proces si omiterea ... (vezi toată discuția)
Act gresit ilie33danut ilie33danut Am facut o actiune civila in constatare la judecatorie, prin care sa se constate valabilitatea unei conventii de vanzare- cumparare unde sa cerut si o ... (vezi toată discuția)