avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... INDREPTARE EROARE MATERIALA LA ICCJ ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

INDREPTARE EROARE MATERIALA LA ICCJ ?

Intr/un litigiu la Legea 10/2001 Directia Judeteana a Finantelor Publice a facut recurs la Decizia Curtii de Apel precum si la Decizia Curtii de Apel de indreptare a erorii materiale privind cheltuielile de judecata. La Curtea de Apel sunt 2 Decizii cu 2 numere diferite.
Recursul pe site ul ICCJ -conform siteului si Certificatului de grefa emis- spune ca recursul a fost respins dar face referire numai numaila Decizia Curtii de Apel referitoare la indreptarea erorii materiale fara a se preciza nimic referitor la decizia principala Ce sa inteleg din aceasta ? Trebuie sa fac cerere de indreptare a erorii si pentru a se preciza ca in dispozitiv sa fie incluse ambele decizii ?
Cel mai recent răspuns: Oana Mitran-costache , Avocat 08:46, 18 Decembrie 2010
Îndreptarea, lămurirea şi completarea hotărârii
Art. 281
Erorile sau omisiunile cu privire la numele, calitatea şi susţinerile părţilor sau cele de calcul, precum şi orice alte erori materiale din hotărâri sau încheieri pot fi îndreptate din oficiu sau la cerere.
Instanţa se pronunţă prin încheiere dată în camera de consiliu. Părţile vor fi citate numai dacă instanţa socoteşte că este necesar să dea anumite lămuriri.
În cazul hotărârilor, îndreptarea se va face în ambele exemplare ale hotărârii.
Art. 2811
În cazul în care sunt necesare lămuriri cu privire la înţelesul, întinderea sau aplicarea dispozitivului hotărârii ori acesta cuprinde dispoziţii potrivnice, părţile pot cere instanţei care a pronunţat hotărârea să lămurească dispozitivul sau să înlăture dispoziţiile potrivnice.
Instanţa va rezolva cererea de urgenţă, prin încheiere dată în camera de consiliu, cu citarea părţilor.
Încheierea se va ataşa la hotărâre atât în dosarul cauzei, cât şi în dosarul de hotărâri al instanţei.

Art. 2812
Dacă prin hotărârea dată instanţa a omis să se pronunţe asupra unui capăt de cerere principal sau accesoriu ori asupra unei cereri conexe sau incidentale, se poate cere completarea hotărârii în acelaşi termen în care se poate declara, după caz, apel sau recurs împotriva acelei hotărâri, iar în cazul hotărârilor date în fond după casarea cu reţinere, în termen de 15 zile de la pronunţare.
Cererea se soluţionează de urgenţă, cu citarea părţilor, prin hotărâre separată. Prevederile art. 2811alin. 3 se aplică în mod corespunzător.
Dispoziţiile prezentului articol se aplică şi în cazul când instanţa a omis să se pronunţe asupra cererilor martorilor, experţilor, traducătorilor, interpreţilor sau apărătorilor, cu privire la drepturile lor.
Art. 2812a
Îndreptarea, lămurirea, înlăturarea dispoziţiilor potrivnice sau completarea hotărârii nu poate fi cerută pe calea apelului sau recursului, ci numai în condiţiile art. 281–2812.

Art. 2813
Încheierile pronunţate în temeiul art. 281 şi 2811, precum şi hotărârea pronunţată potrivit art. 2812sunt supuse aceloraşi căi de atac ca şi hotărârile în legătură cu care s-a solicitat, după caz, îndreptarea, lămurirea sau înlăturarea dispoziţiilor potrivnice ori completarea.
Părţile nu pot fi obligate la plata cheltuielilor legate de îndreptarea, lămurirea sau completarea hotărârii.

- Trebuie să verificaţi dacă cererea a fost depusă în termen.
- cu siguranţă aţi avut avocat, consultaţi-l, ştie cel mai bine speţa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperez o diferenta de taxa de timbru? mihaiabana mihaiabana Va rog sa-mi spuneti cum pot sa recuperez o diferenta de taxa de timbru platita in plus, ceruta in concluziile scrise dar neregasita in sentinta. Va multumesc (vezi toată discuția)
Act gresit ilie33danut ilie33danut Am facut o actiune civila in constatare la judecatorie, prin care sa se constate valabilitatea unei conventii de vanzare- cumparare unde sa cerut si o ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata YNAA YNAA Buna seara, C.pr.civ. art.338 prevede ca disp. priv. procedura necontencioasa descrisa in CARTEA III se intregesc cu disp. de procedura contencioasa, in ... (vezi toată discuția)