avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Evacuare fortata chiriasi
Discuție deschisă în Executare silită

Evacuare fortata chiriasi

Suntem chiriasi intr-un imobil unde avem contract valabil pana in martie 2011 cu vechiul proprietar.
Imobilul a fost adjudecat la licitatie, iar noul proprietar a inceput evacuarea fortata a noastra, a chiriasilor, cu executor si politie, fara ca executorul sa tina cont de contractul de inchiriere si fara ca noul proprietar sa ne puna la dispozitie alte variante de locuit.
Este legal ce face ececutorul, si ce se poate face, deoarece s-au pus deja sigili pe mare parte din imobil si evacuarea este in plina desfasurare.
Cel mai recent răspuns: Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic 14:54, 1 Noiembrie 2010
Daca apreciati ca detineti temei legal,puteti formula contestatie impotriva executarii silite
Nu este legal . Noul proprietar are obligatia sa respecte contractul de inchiriere incheiat de dvs. cu vanyatorul , asa incat , daca faceti dovada ca v+ati platit chiria la timp , nu puteti fi evacuat pana la expirarea contractului .
Multumesc de incurajari.
Dar acum ce putem face, cand executorul este la poarta cu politia si cu noul proprietar?
Inregistrati o actiune de suspendare a executarii la judecatorie , si in 24 de ore trebuie sa vi se admita. Cand o sa va bata la usa , le aratati actiunea inregistrata , si trebuie sa se supuna , in caz contrar comit un abuz de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament cumparat in urma unei executari silite: proprietarul executat castiga procesul impotriva executarii, dupa ce apartamentul a fost vandut baubaus2002 baubaus2002 Buna ziua, o cunostinta a cumparat un apartament la o licitatie de executare silita, insa dupa ce s-a trecut proprietatea pe numele lor, se constata ca in ... (vezi toată discuția)
Lamurire act adjudecare Lucc Lucc Am cumparat un apartament la licitatie. Urmeaza sa mi se emita actul de adjudecare Actul de adjudecare este titlu de proprietate si ca poate fi inscris in ... (vezi toată discuția)
Executare silita, evacuare fosti proprietari 23Nico 23Nico Buna ziua! Am adjudecat un imobil prin licitatie publica, ieri am ridicat actul de adjudecare de la executorul judecatoresc...întrebările mele sunt ... (vezi toată discuția)