avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Explicatii la noul cod CAEN
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Explicatii la noul cod CAEN

A vazut cineva "Explicatiile la noul cod CAEN" in limba romana?:O
Sunt cuprinse in vreo lege, adica obligatorii? Sau sunt doar de orientare si poti sa alegi daca sa tii cont de ele sau nu?
Stie cineva cat costa?:-/
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 22:34, 17 Decembrie 2008
Pe www.rubinian.com/caen_1_sectiuni.php au publicat corespondenta CAEN rev.2 cu NACE rev.2. CAEN respecta intru totul NACE, deci explicatiile din NACE sunt valabile si pentru CAEN. In Romania CAEN este practic o traducere fidela a NACE. Daca te descurci in engleza, atunci explicatiile care le vinde statul roman pe bani le gasesti pe rubinian.com, ele fiind de fapt puse la dispozitie de Uniunea Europeana in mod gratuit.

Iti dai seama? Uniunea Europeana le creaza si le publica gratuit pentru toti cetatenii Uniunii, iar statul roman, care este platit din banii nostri sa faca traducerea asta, ne cere apoi bani ca sa o cumparam...
Ultima modificare: Miercuri, 17 Decembrie 2008
bazaila, utilizator
Explicatiile codurilor CAEN nu sunt obligatorii pentru ca nu sunt elaborate de Institutul National de Statistica ci de diversi care de cele mai multe ori nici nu isi dau numele, ca sa creeze aparenta unei interventii legislative. Nu pot sa ma pronunt cat de utile sunt intrucat nu am apelat niciodata la ele.

Bazaila, cred ca te inseli putin. CAEN-ul a fost modificat tocmai ca sa corespunda cu NACE rev 2, insa nu as merge pana la a afirma ca e doar o traducere. In tot cazul, explicatiile CAEN nu sunt facute si/sau vandute de statul roman, iar "traducerea" codurilor este disponibila gratuit in multiple surse, de ex pe site-ul ONRC: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare sediu si codurile caen alina240 alina240 Bunaziua, O societate doreste sa isi schimbe sediul social si am inteles ca odata cu acesta modificare trebuie sa isi schimbe si codurile caen. Stie cineva ... (vezi toată discuția)
Reactualizare coduri caen ludmil_servicii ludmil_servicii In formularul de reactualizare nu exista decat reactualizare activitate principala. Pentru cele secundare cum se procedeaza? (vezi toată discuția)
Problema grupa caen srl-d okktodesign okktodesign Buna seara! Am o problema si nu stiu cum sa rezolv! Cand am infiintat SRL-D in anul 2014, doamna de la Reg.Com m-a indrumat sa aleg maxim 5 coduri caen. Eu ... (vezi toată discuția)