avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Mama vrea sa imparta valoarea casei intre mine si sora mea ,dar sa-i dea ei 75%.
Eu la cat % am dreptul tatal fiind decedat
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 16:16, 3 Noiembrie 2010
din partea tatalui dvs aveti dreptul sa impartiti in mod egal cu sora dvs 3/4.. iar mama are 1/4 de la taltal divs si 5/8 din valoarea totala a casei.. ea poate sa-i cedeze sorei dvs cota ei sia tunci dvs veti avea 25/% si sora 75% din valaorea casei
Sora cu mama vor sa le semnez la notar sa-i ramana apartamentul sorei iar mie sa mi dea 1/4 din apartament.Este legal sa inteleg.?Poate sai dea mama toata partea ei?.Mentionez ca sora mai are un apartament,daca are vreo importanta .Desi mama poate sa stea si singura , nu este bolnava.Eu nu prea sunt de acordcu propunerea lor .Ce se poate face? Multumesc!
mama dvs poate sa dea partea dansei cui doreste.dvs aveti parte doar la cota de pe urma tatalui dvs.
Ce se intampla cu partea mea de 1/4 daca nu sunt de acord sa vanda partamentul sau ( nu sunt de acord cu suma care mi se ofera in schimbul renuntarii la apartament in favoarea sorei mele).Poate vinde apartamentul fara mine sau sa-i treaca pe numele ei? .Dar dupa ce mama nu va mai fi cum sar imparte?
Dacă acceptați succesiunea după tată deveniți proprietar pe cota ce vă revine prin lege. Nu va putea nici mama nici sora să vă vândă partea. În baza certificatului de moștenitor se va întabula dreptul de proprietate al fiecăruia în cartea funciară pe cote părți și la o eventuală vânzare ele vor putea să vândă doar partea lor. Dar mă îndoiesc că cineva va fi de acord să cumpere doar o cotă parte din imobil, respectiv cotele lor. Deci automat notarul va informa eventualul cumpărător că în prezența mamei și surorii dumneavoastră va putea cumpăra doar o parte din imobil. Dacă nu veți fi mulțumit cu suma de bani oferită pentru partea dumneavoastră soluția este instanța pentru că la notar nu se încheie niciun act atâta vreme cât părțile nu se înțeleg. Atenție însă pentru că dacă succesiunea nu este dezbătută și ele (mama și sora) ”vă oferă soluția” de a renunța la aceasta nu veți mai primi niciodată nimic din niciun bun ce se va găsi în patrimoniul defunctului. Asta o să vă explice și notarul căruia îi veți solicita soluționarea procedurii succesorale. Cert este că nu vă poate obliga nimeni să transmiteți dreptul dumneavoastră de proprietate și nici nu se va putea face vreun act în acest sens în lipsa dumneavoastră. După decesul mamei dumneavoastră partea ei din apartament se va moșteni în părți egale de toți copiii ei, din căsătorie sau din afara căsătoriei. Dacă e vorba doar de dumneavoastră și sora pe care ați menționat-o atunci veți primi fiecare jumătate din partea mamei.

Alte discuții în legătură

Vanzarea unei case fara acordul unuia din mostenitori GabrielaSN GabrielaSN Mama mea are un apartament pentru care a facut acte de succesiune dupa moartea tatalui meu acum 4 ani. Mostenitori santem eu, sora mea si mama. Toate trei ... (vezi toată discuția)
Bună!vreau să întreb ceva în legătură cu succesiunea!eu ... sicutza68 sicutza68 Bună!Vreau să întreb ceva în legătură cu succesiunea!Eu și sora mea nu suntem frați buni ,de la același tată,(bunurile au fost cumparate împreună ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am? tcampianu tcampianu Stimate Doamne, Stimati Domni, In anul 1988 m- am casatorit, iar mama mea ne- a cumparat un apartament de 3 camere, am semnat atunci un act de donatie, cu ... (vezi toată discuția)