am fost la un avocat si mia spus ca mama are 1/4 iar eu cu sora 3/4, mama cedandu-i sorei partea ei eu raman cu 3/16 aprox 19%. problema e cu evaluarea cred ca ar vrea la un pret de nimic ca sa imi poata da cat mai putin cum se face evalurea is cu ce conditii.Dar daca nu se vinde si sora mea vrea sa locuiasca fica ei ce facem intram fiecare in apartament si ne folosim fiecare patea lui?
daca nu sunteti de acord cu [ropunerea mamei dvs., ramaneti propiretar in contianure pe cota parte ce vi s-a atributi urmare a dezbaterii succesiunii dupa tatal dvs. decedat .
intr-adevar mama dvs. poate face acte sorei dvs., dar daca de exemplu ii va face acte de v-c sau acte de donatie /testament dvs. veti putea ataca aceste acte in instanta , ulterior decesului mamei dvs.
actul de v-c se paote anula doar daca se prezuma ca este in fapt o donatie deghizata. ca de exemplu nu s-a platit pretul.
daca credeti ca nu vi se ofera un pret corect, puteti deschide o actiune in instanta pt. iesire din indiviziune. se va efectua expertiza care va stabili si cuantumul sultei pe care va tb. sa o primiti dvs. in schimbul cotei -parti ce o detineti.
in schimb daca nu se vor incheia nici un fel de acte, la decesul mamei dvs. veti dobandi in total si sora si dvs. cate 1/2 din imobil fiecare.
Ce sanse am?
tcampianu
Stimate Doamne, Stimati Domni,
In anul 1988 m- am casatorit, iar mama mea ne- a cumparat un apartament de 3 camere, am semnat atunci un act de donatie, cu ... (vezi toată discuția)