avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare de risc financiar
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare de risc financiar

va expun urmatoarea speta:
x a incheiat un contract de credit cu o banca; datorita faptului ca x nu si-a mai platit ratele, banca - care avea un contract de risc financiar cu un asigurator - a incasat despagubirea aferenta contractului de credit al lui x;
asiguratorul se indreapta impotriva lui x pentru recuperarea debitului (a despagubirii platita catre banca);
dupa ce banca a incasat despagubirea, x nestiind de incasarea politei de la asigurator, a mai efectuat plati catre banca;
acum asiguratorul ii solicita toata valoarea despagubirii lui x;
x s-a adresa bancii de la care a luat creditul, solicitandu-i acesteia sa vireze catre asigurator sumele pe care le-a incasat dupa incasarea despagubirii pt risc financiar; banca refuza acest lucru pe motiv ca asiguratorul a reziliat polita de asigurare de risc financiar pe care o avea cu banca.
in situatia expusa x ce ar trebui sa faca?
sa plateasca catre asigurator toata valoarea daunei desi a mai facut plati si catre banca?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 10:23, 3 Noiembrie 2010
Banca este in culpa (imbogatire fara just temei). Asiguratorul nu putea sa vi se adreseze daca Banca nu primea despagubirea, deci dauna a intrat sub incidenta asigurarii chiar daca ulterior a fost reziliata polita de asigurare.
Reveniti cu solicitare in scris catre Banca sa va retureze Dvs. banii pe care ulterior sa-i predati Asiguratorului.

Succes!
cei de la banca sustin ca nu si-au recuperat in intregime prejudiciul, intrucat asiguratorul a platit doar capitalul, nu si dobanda, iar sumele platite de x au fost utilizate pentru stingerea dobanzilor
Din lipsa de date concrete putem face aici doar supozitii. De ex. eu cred ca asigurarea acopera "principalul" (capitalul) si dobanzile curente; banca ar dori sa obtina si dobanzile viitoare, eventual si comisionul de rambursare anticipata (pe care UE il vrea desfiintat)...
Dupa modul cum prezentati problema, asiguratorul nu are nici o legatura cu ce face banca.Asa ca dv. va trebui sa va rezolvati problema cu banca. Si aici este problema de competenta OPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efecte reziliere contract ContSters22096 ContSters22096 ctr de asigurare de risc financiar - in conventia partilor (banca, asigurator) se stipuleaza ca orice suma incasata de asigurat de la clientul sau dupa ... (vezi toată discuția)
Cum functioneaza o asigurare cesionata in favoarea bancii? irinuca21 irinuca21 Buna ziua! Am un credit ipotecar de cca 70000 euro pentru casa. Pt acest credit am incheiat o asigurare ce e cesionata in favoarea bancii. Daca doamne ... (vezi toată discuția)
Intelegere pentru dezavantajarea clientului tom20034 tom20034 In calitate de client al unei banci mi-a fost inmanat o data cu contractul de credit ipotecar, in care locuinta era gajul, un formular de asigurare de viata si ... (vezi toată discuția)