avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice rezilierea contractului de antrepriza
Discuție deschisă în Achiziţii publice

rezilierea contractului de antrepriza

buna ziua! va rog,sa ma ajutati, cum se face rezilierea unui contract(cum arata/model). am trimis un preaviz catre partea contractanta, in care am prevenit ca daca lucrarile nu vor fi executate la timp, vom solicita rezilierea contractului din motive intemeiate. nu am primit nici un raspuns. dupa care am expediat si cererea de reziliere. la fel, cererea a fost ignorata.
in contract nu sunt stipulate articolele cu privire la reziliere, modificare sau rezolvarea ltigiilor pe cale amiabila sau prin instanta de judecata. termenul de executie a fost de 90 de zile, care a expirat la 15 sept, iar valabilitatea contractului este pana la 31 decembrie 2010.
lucrarile s-au facut partial, dar cu intarziere, banii au fost alocate pt lucrul finisat.
cum pot face reziliere daca asa punct nici nu este specificat in contract?
multumesc pt ajutor
curento@yahoo.com
Cel mai recent răspuns: ContSters175308 , utilizator 15:59, 2 Noiembrie 2010
Vedeti dvs. , de aceea trebuie mare atentie la incheierea contractelor , pentru ca acestea constituie "legea partilor" daca sunt incheiate cu respectarea legislatiei in vigoare .
Daca in contract este stipulat termenul de executie ( care a fost depasit fara nicio justificare) .... dar nu inteleg cum expira contractul in 31.12.2010 #-o daca afirmati ca termenul de executie se implineste la 15.09.2010 ...
Daca este nemultumit , executantul va poate actiona in instanta , insa sansele de reusita ale acestuia sunt minime in conditiile in care acesta nu si-a executat obligatiile contractuale ( numai sa nu fie anumite aspecte pe care nu le-ati specificat dvs. in post) .
contractul s-a incheiat in lipsa mea.
contractul este de antrepriza, incheiat intre o admin.publica si SRL, obiectul fiind lucrarile de reparatie a unui spital.
acum, si eu nu inteleg, care este logica ,daca executia are un termen(de ex.90 de zile)iar valabilitatea contractul;ui de un an?
si, acum am ridicat mai multe contracte, unde peste tot este aceiasi situatie.adica termenul de executie a lucrarilor si valabilitatea sun diferite.(bine ca aici nu au aparut litigii)
dar ma intereseaza altceva, cum arata un model de reziliere?
la instanta nu as dori sa apelez,
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional la contract prestari servicii - lucrari noi ContSters155575 ContSters155575 Buna ziua, As avea nevoie de un model de act aditional, la un contract de prestari servicii IT, in care am specificat urmatorele: \"Cererile de schimbare a ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract Tamaska Tamaska Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajute cineva cu un model pentru rezilierea unui contract de lucrari pentru nerespectarea termenului de executie. Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract prestari servicii CONTRAIN MANAGEMENT CONTRAIN MANAGEMENT Este vorba de un contract incheiat intre o Asociatie de Proprietari si o SC, contract care are ca obiect revizii tehnice curente si reparatii ale ... (vezi toată discuția)