avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocati vs. Magistrati
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocati vs. Magistrati

Cum considerati ?

Sunt Avocatii slab pregatiti si nu pot conduce un proces sau redactacteaza acte juridice defectuoase sau Magistratii nu sunt pregatiti si nu inteleg opiniile sau cererile Avocatilor.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 10:04, 16 Martie 2008

buna ziua,
sant noua pe acest forum ,si as vrea sa va rog din tot sufletul,sa ma lamuriti si pe mine cu o problema foarte sensibila ,
lucrez ca administrator financiar de patrimoniu (administrator) intrun liceu ,iar postul nu prevede studii superioare
am acceptat aceasta situatie ,insa in timp am terminat facultatea de stiinte juridice si administrative,specializarea administratie publica , fiind licentiata in stiinte administrative
am destule piedici in ceea ce priveste transformarea postului din studii medii in post cu studii superioare
Conform Ordinului 4847 bis din 1 octombrie 2004 privind aprobarea metodologiei pentru utilizarea functiei didactice auxiliare de administrator financiar (patrimoniu) ce se utilizeaza ca functie didactica auxiliara in cadrul institutiilor si unitatilor de invatamant, a unitatilor conexe si a altor unitati subordonate MEdCT, pentru activitatile care cuprind atributii si sarcini cu specific financiar-contabil, normare, salarizare, investitii, aprovizionare si administrative, actualizate.
Avand in vedere OMEdCT nr. 220/2007 privind cresterile salariale ce se vor acorda in anul 2007, personalului din invatamant, sper sa gasesc o solutie.
Conform O.U.G nr.11/2007 art.5 prin care promovarea pers. didactic auxiliar care a absolvit studii de nivel superior in domeniul in care isi desfasoara activitatea se face prin transformarea postului pe care acesta este incadrat intr-un post de nivel superior. Absolventii invatamantului superior de lunga sau scurta durata, care la data trecerii pe functia corespunzatoare studiilor absolvite, erau incadrati pe functii cu nivel de studii inferior, specifice domeniului in care au absolvit studiile universitare, se incadreaza la gradul profesional corespunzator studiilor absolvite, la care se asigura o crestere de pana la 20% a salariului de baza avut
am postat tot materialul de care dispun,in speranta ca cineva in domeniu ,imi sugereaza si mie ce pasi sa fac pentru a mi fi recunoscute studiile si a fi platita corespunzator
incepand cu 1 februarie 2008 a aparut o alta ordonanta nr 10 a guvernului ,prin care se mentioneaza despre acea marire de pana la 20% dar eu nu stiu ce sa mai fac si ce sa mai cred
in speranta ca cineva ma aude si ma intelege ,astept un raspuns,multumind anticipat
juristnet a scris:

Cum considerati ?
Sunt Avocatii slab pregatiti si nu pot conduce un proces sau redactacteaza acte juridice defectuoase sau Magistratii nu sunt pregatiti si nu inteleg opiniile sau cererile Avocatilor.

Exista asemenea persoane , ca de altfel in toate profesiile.
O discutie de acest gen s-a purtat pe forumul "Divagatii sau parerile noastre despre noi"
Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
juristnet a scris:

Cum considerati ?

Sunt Avocatii slab pregatiti si nu pot conduce un proces sau redactacteaza acte juridice defectuoase sau Magistratii nu sunt pregatiti si nu inteleg opiniile sau cererile Avoca

Sunt merele mai bune decat perele???
Depinde care-ti plac! :)

JH a scris:

Sunt merele mai bune decat perele???
juristnet a scris:

Cum considerati ?

Sunt Avocatii slab pregatiti si nu pot conduce un proces sau redactacteaza acte juridice defectuoase sau Magistratii nu sunt pregatiti si nu inteleg opiniile sau cererile Avoca

Fiecare padure isi are uscaturile ei.

Si va dau un exemplu concludent.
Mosteniri succesive. Sotia moare prima si vin la mostenire sotul supravietuitor si nepotii din frati si surori ai defunctei. Apoi moare si sotul si mai vin aici si nepotii din frati si surori ai acestuia. In total 11 parti in proces.

Cand reclamantul a ajuns la mine, procesul dura de 10 ani pentru ca instanta de apel (TB), fara sa tina seama de reprezentari, impartire pe tulpini... si alte asemenea notiuni care nu te-ar lasa sa treci de ultimul an de facultate daca ai face o asemenea gogomanie, impartise pur si simplu imobilul in mod egal (pe "cap de vita furajata") si daduse 1/11 pentru fiecare. :OX-(

Prima tendinta a fost sa gasesc doar instantei o vina pentru asemenea stupizenie, dar nu mica mi-a fost mirarea sa constat ca in dosar nu exista nici macar o banala nota de calcul, nota scrisa sau cum vreti sa-i spuneti, prin care ce-l ce pretindea ca a asistat/reprezentat sa fi dat instantei solutia ... mura-n gura, cum se spune.
Cu un recurs de 3 pagini din care 2 erau calcule matematice am terminat in 2 luni ce nu reusisera unii in 10 ani.
Ultima modificare: Vineri, 14 Martie 2008
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Loc de munca gabriela09 gabriela09 Administrator financiar (patrimoniu )studii superioare intr-o scoala ce reprezinta ca post si in grila de salariu se incadreaza .va multumesc (vezi toată discuția)
Studii superioare la buget camitv camitv Buna ziua, as dori sa stiu daca se poate transforma postul de ajutor analist programator in economist cu studii superioare si daca da as dori si legea ... (vezi toată discuția)
Promovarea in urma terminarii studiilor superioare Mirela Stinga Mirela Stinga Buna ziua. Sunt angajata a unei institutii de inavatamant din Bucuresti in functia de administrator financiar (cadru didactic auxiliar) cu studii medii treapta ... (vezi toată discuția)