avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... urmasii mostenitorului legal au drepturi egale ca si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

urmasii mostenitorului legal au drepturi egale ca si ceilalti mostenitori de drept?

...in anul 2001 mama impreuna cu fratii ei fac o notificare cu privire la legea 10/2001 respectiv retrocedarea unei proprietati imobiliare si a unui teren ce au apartinut mamei lor,respectiv bunicii mele.In urma cu cinci ani unul din mostenitori,un frate al mamei,a murit iar acum in acte apar ca mostenitori cu parti egale alaturi de ceilati frati copii unchiului meu din cele doua casatorii si sotia acestuia.Intrebarea mea este,daca nu era corect ca sotia si copii unchiului meu sa primeasca o singura cota (cea care ii revenea de drept acestuia),si ei la randul lor sa o imparta intre ei.Tinand cont ca ei sunt cinci urmasi din partea unchilor iar mostenitori legali sunt tot atatia....Va multumesc anticipat pentru raspuns si va doresc o seara minunata!!!
Cel mai recent răspuns: Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic 19:13, 1 Noiembrie 2010
sotia si copiii au vocatie succesorala doar pe cota care ar fi revenit unchiului dvs.
Vocatia succesorala a sotiei si copiilor priveste numai cota ce ar fi revenit defunctului ...
NU este legal. Copii si sotia defunctului ,ostenesc doar partea acestuia !!!!!!!!!!!!!!!
Cereti in instanta anularea actului respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune /informatii bluesky1 bluesky1 este vorba despre o situatie mai complicata: fratele mamei a murit acum cativa ani, in urma lui a ramas sotia lui ( nu s -a facut succesiune dupa el), anul ... (vezi toată discuția)
Sot mostenitor tmariuscop tmariuscop Am o matusa careia i-a murit sotul. Trebuie facuta masa succesorala? La masa succesorala, daca trebuie facuta, cine poate veni daca aceasta si nici sotul nu au ... (vezi toată discuția)
Speta succesiune User4567 User4567 Buna ziua! Avem urmatoarea speta: Sotul matusii mele este decedat din 2010. Parintii acestuia sunt decedati, el mai avand un singur frate care la randul sau ... (vezi toată discuția)