Buna seara!
As dori sa mi sa raspunda in temeiul legii(litera, art, legea) pentru speta de mai jos:
In calitate de persoana fizica am imprumutat o alta persoana fizica cu o suma de bani. Am doua contracte notariale, pntru sume diferite , incheiate la date diferite scadente diferite. Scadentele au fost depasite ( pentru un contract cu 11 luni , pentru cel de-al doilea cu 4 luni). Am incercat pe cale amiabila sa obtin sumele imprumutate dar nu am reusit.
Dosarele au fost inaintate unui executor judecatoresc , care urmeaza procedura legala.
Pasul procedural : Somatia de plata. ( stim ca debitorul nu va plati, deoarece are un sechestru asigurator pe toate bunurile , sechestru pus anterior pentru o alta cauza).
Executorul Judecatoresc afirma ca va contesta executarea datorita existentei acestui impediment.
In dosarul in care s-a instituit sechestrul, se stie suma pentru care sunt sechestrate bunurile ( suma fixa scrisa negru pe alb- hotarata de instanta de judecata).
Printre altele persoana care are sechestru asigurator din parat a devenit reclamant pentru o cauza penala care constituia dovada in procesul in care s-a obtinut sechestrul mai sus mentionat.
Intrebare : cum pot obtine executarea partii si a-mi recupera banii?
Daca aveti deja dosar de executare la un executor, asteptati rezultatul. Mai aveti posibilitatea sa formulati plangere penala de inselaciune in conventii fata de partea adversa.