avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stagiu cotizare pentru somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stagiu cotizare pentru somaj

am trecut in somaj si din calculele mele pe cartea de munca am peste 5 ani vechime, dar lor le da aproape 4 ani.cum se calculeaza stagiul. ma lamureste cineva , deoarece am tot adunat si nu ies la calcule cu ei.la ajofm spun ca asa da calculatorul.ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:27, 17 Noiembrie 2010
1. Perioada de somaj nu se acorda in functie de vechimea in munca ci de stagiul de cotizare la somaj.
2. Adica s-ar putea ca in unele luni angajatorul sa nu fi achitat contributia la somaj.
3. De aceea cei de la AJOFM trebuie sa va explice din ce cauza iese un stagiu de cotizare mai mic decat vechimea in munca.
cred ca nu s-au platit de prin 2002 si 2003 contributiile. firma nu mai exista patronii disparuti, ce pot face? pot achita eu contributiile la fondul de somaj din perioada respectiva, retroactiv?
Numai AJOFM va poate raspunde daca accepta sau asa ceva.
am mai fost in audiente pe la ei si au descoperit ca de fapt firmele au platit contributiile si am mai multa vechime decat au calculat initial, plus ca acum au pus la calcul si stagiul din 2001, pe care initial nu il luase in calcul. acum am mult peste 5 ani. problema este urmatoarea: ei au inchis carnetul de somaj si nu stiu cum sa il redeschida si sa imi dea toate drepturile, respectiv inca 3 luni si recalcularea tuturor platilor catre mine. Ei mi-au sugerat ca e posibil ca numai o instanta sa decida acest lucru. e posibil asa ceva?
daca trebuie sa dau in judecata pot sa dau functionarii care au gresit? unde si cum? multumesc
1. Intrati in audienta la seful AJOFM si cereti sa anuleze decizia de incetare a indemnizatiei de somaj si sa va continuati perioada de somaj indemnizat.
2. Adica AJOFM este plin de juristi si nu stiu cum sa faca!? De aceea va trimite in instanta de judecata ca sa se spele ei pe maini de prostia pe care au facut-o.
3. Nu puteti da in judecata pe functionarul care a gresit ci institutia (AJOFM). O puteti face la Tribunal. Nu stiu sa va spun cum se face dar consultati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte dosar somaj - vechime si cotizatie in cazul fostului angajator societate inchisa man_alessia man_alessia Buna ziua, Am fost astazi la AJOFM Cluj pentru depunerea dosarului de somaj insa, pentru a demonstra vechimea in munca de peste 5 ani, mi s-a cerut ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca artur1971 artur1971 Buna ! Daca dupa ce am terminat liceul am stat prima data in somaj iar doar dupa 1 an m-am angajat si m-i s-a facut carte de munca , anul in care am stat in ... (vezi toată discuția)
Plata retroctiva a contributiilor la fondul de somaj Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua! Am o societate comerciala care nu si-a achitat contributiile si impozitul de aproximativ 10 luni. Unui salariat plecat cu lichidare la zi de la ... (vezi toată discuția)