avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... un functionar public trecut pe functie de conducere ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

un functionar public trecut pe functie de conducere temporar

un sef serviciu si-a depus demisia ,in locul lui a fost incadrat un alt coleg de serviciu care indeplinea conditiile conform legii 188/1999 si cu acordul ANFP-ului ,dar nu a fost numit interimar ci temporar...care este diferenta?de ce nu a fost trecut interimar cum se intampla de obicei?
Cel mai recent răspuns: aspasia2010 , utilizator 19:19, 8 Noiembrie 2010
Pt. cultura mea generala unde gasiti termenul "interimar" in Legea nr. 188/1999?...#-o

ART. 92
(1) Exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii publice de conducere vacante sau temporar vacante se realizează prin promovarea temporară a unui funcţionar public care îndeplineşte condiţiile de studii şi de vechime în specialitatea studiilor pentru ocuparea funcţiei publice şi care nu are o sancţiune disciplinară aplicată, care nu a fost radiată, în condiţiile prezentei legi.
(1^1) În mod excepţional, la propunerea justificată a conducătorului autorităţii sau instituţiei publice în al cărei stat de funcţii există funcţia publică corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici vacantă sau temporar vacantă, exercitarea cu caracter temporar a acesteia poate fi realizată de funcţionari publici sau, după caz, de funcţionari publici cu statut special care îndeplinesc condiţiile prevăzute la alin. (1), cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. Această măsură se dispune prin act administrativ al persoanei care are competenţa legală de numire în funcţia publică corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici, în condiţiile în care, din motive obiective, funcţia publică nu a putut fi ocupată prin mobilitate.
(2) Dacă funcţia publică este vacantă, măsura prevăzută la alin. (1) se dispune de către persoana care are competenţa numirii în funcţia publică, pe o perioadă de maximum 6 luni într-un an calendaristic, cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.
(3) În mod excepţional, perioada prevăzută la alin. (2) poate fi prelungită cu maximum 3 luni, cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, dacă autoritatea sau instituţia publică a organizat concurs de recrutare sau promovare şi funcţia publică nu a fost ocupată, în condiţiile legii.
(4) Dacă funcţia publică este temporar vacantă, măsura prevăzută la alin. (1) se dispune de către persoana care are competenţa legală de numire în funcţia publică, până la data încetării suspendării din funcţia publică, a detaşării titularului funcţiei publice, până la radierea de drept a sancţiunii disciplinare prevăzute la art. 77 alin. (3) lit. c) sau, după caz, în situaţia în care funcţionarul public de conducere exercită cu caracter temporar o altă funcţie publică de conducere vacantă sau temporar vacantă ori din categoria înalţilor funcţionari publici, până la expirarea perioadei pentru care s-a dispus exercitarea cu caracter temporar, în condiţiile legii.
(5) Dacă salariul corespunzător funcţiei publice pe care o exercită cu caracter temporar este mai mare, funcţionarul public are dreptul la acest salariu.
in administratia publica posturile sunt blocate,dar seful serviciului si-a depus demisia si in situatia acesta a fost nevoie sa fie numita temporat alta persoana cu acordul ANFP-ului pentru a semna acte pentru a conduce serviciul.....intrebarea mea se referea la faptul ca unii sunt numiti interimar iar alti sunt numiti temporari,dar banuiesc ca atunci cand sunt numiti interimar exista 2 persoane pe acelas post(spre exemplu directorii care au fost demisi in baza unei ordonante si au castigat in instanta)iar persoana de care fac vorbire este numita temporar deoarece pe acest post nu mai este nimeni(titularul si-a depus demisia),repet in administratia publica(unele? ? !!) posturile sunt blocate. Oricum va multumesc pentru ajutor.
Pentru a semna acte esti numit printr-o dispozitie de primar.Dar aceasta dispozitie *de a semna acte *nu te investeste si in functia de sef de serviciu,deci,implicit nu beneficiezi de sporul de 30 % de sef serviciu.Poti fii numit temporar ca sef pe o perioada de 6 luni numai daca exista postul de sef serviciu vacant si daca ai o dispozitie de numire eliberata de primar in acest sens.
Interimar inseamna ca inlocuiesti titularul,iar temporar inseamna ca esti numit pe un timp limitat,in acest caz de 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functie publica de conducere aneta-aneta aneta-aneta Pot fi numita intr-o functie publica de conducere daca am doar 1 an si 6 luni vechime in functie publica de executie clasa I.? (vezi toată discuția)
Ocupare functie de sef birou. mira55 mira55 In anul 2009, pentru ocuparea umei functii de sef birou din cadrul primariei, prin lege, nu s-a putut organiza concurs dar functia respectiva a putut fi ... (vezi toată discuția)
Organizare concurs director executiv fp servicii deconcentrate carmenbucur carmenbucur Buna ziua, sotul meu a detinut o functie de director coordonator. Deoarece OG37 a fost declarata neconstitutionala a fost demis si numit un interimar. ... (vezi toată discuția)