Am fost depistat cu alcoolemie 0,65mg/l alcool pur in aerul in aerul expirat acum sunt in faza de asteptere a probelor biologice. S-a intamplat la orele 2,50- 3 noaptea, am calcat linia continua sub infuenta bauturilor alcoolice. Nu am avut eveniment rutier si nici nu am avut pana acum antecedente penale sau alte evenimente rutiere.Am facut doua probe biologice la interval de una ora una de cealalata.Mai mult ca sigur voi avea peste 0,8 ml/l alcool in sange ceea ce inseamna infractiune. Va rog sa ma sfatuiti ce as putea sa fac in acest moment, care e perioada de timp in care legal trebuie sa vina probele de la data recoltarii, la munca condusul i-mi acopera 40-50% din activitate fiind agent de vanzari , si cel mai rau ma paste inchisoarea?
Institutie de drept penal, consta in suspendarea executarii pedepsei,
luata de instanta de judecata, pe o anumita durata, daca sunt intrunite conditiile prevazute de lege: pedeapsa aplicata este inchisoarea de cel mult 3 ani sau amenda, infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa inchisorii mai mare de 6 luni ( cu unele exceptii), se apreciaza ca scopul pedepsei poate fi atins chiar fara executarea acesteia. Masura poate fi luata si in caz de concurs de infractiuni, daca pedeapsa aplicata este inchisoare de cel mult 2 ani si sunt intrunite si celelalte conditii mentionate. Durata suspendarii conditionate constituie termen de incercare pentru condamnat si se compune din cuantumul pedepsei inchisorii aplicate, la care se adauga un interval de 2 ani ( 1an in cazul pedepsei cu amenda). Termenul curge de la data cand hotararea de suspendare a ramas definitiva. Revocarea masurii suspendarii conditionate poate fi luata, tot de instanta de judecata, daca cel condamnat a savarsit din nou o infractiune, in termenul de incercare, sau acesta nu si-a indeplinit, in acelasi termen, obligatiile civile stabilite prin hotararea de condamnare. De asemenea, in conditiile prevazute de lege, masura suspendarii conditionate poate fi anulata. Daca in termenul de incercare, cel condamnat nu a savarsit din nou o infractiune si nici nu s-a pronuntat revocarea suspendarii, acesta este reabilitat de drept. Cererea de revocare in cazul neexecutarii obligatiilor civile poate fi formulata de partea interesata si de procuror si se depune la instanta competenta. Cererea va cuprinde date cu privire la petitionar, calitatea procesuala, dosarul penal si hotararea prin care inculpatul a fost obligat la despagubiri civile, motivele in fapt si in drept ale cererii, probele in sustinere, data depunerii, si semnatura.
Permisul poate fi redobandit in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.
Nu exista un termen stabilit pentru comunicarea valorilor alcoolemiei din sange,dar de cele mai multe ori din lipsa de fonduri pentru asemenea cazuri dureaza foarte mult trimiterea rezultatului catre politie,asa ca cel mai bine ar fi sa platiti dv. taxa de 150 lei la I.M.L .
Va multumesc in primul rand tuturor pentru rapsunsuri. Dupa ce s-a incheiat in noaptea respectiva declaratia si luarea probei bilogice mi s-a pus in vedere ca voi platii aceste probe asta pe de o parte iar pe de alta parte mi-au spus ca ma vor suna dupa ce aui gata rezultatetele pentru audieri sau ceva de genul acesta. Ce vreau sa va spun este ca deja stau de 5 zile lucratoare si nu m-au contactat. Sa dureze atat de mult?
Va multumesc in primul rand pentru adaugare. Asa este m-am grabit cu subiectul.
Cateva intrebari as avea
1 Cand sa angajez avocatul ? in momentul in care ma vor chema sa-mi comunice rezultatul?
In functie de rezultatul analizelor as putea face contestatie? va intreb asta deoarece am inteles ca in functie de greutatea fiecaruia etc. precum si volumul cantitatii baute fiecare organsim uman reactioneaza diferit astfel la aceeasi cantitate de alcool bauta efectele asupra organismului sunt diferite. Daca as face o contestatie din experienta cam cat la % dintre contestatari au avut castig de cazua in sensul diminuarii aclolemiei din sange?