avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Control ANAF
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Control ANAF

Buna ziua,

Va rog sa-mi raspundeti la o problema:
Sunt actionar la o firma care are un control ANAF din luna februarie 2010 care persita pana in ziua de astazi, pe data de 02-07-2010 mi-au trimis la firma o nota ca suspenda controlul pentru efectuarea de controle incrucisate, suspendarea nu a fost ridicata nici pana la data la care postez aici.
intrebarea mea este, cat timp legal poate sa dureze un control ANAF la o firma pentru a afla rezultatul, poate dura 10 ani, si daca exista un forum superior in afara de instanta la care pot face o sesizare.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: monica_d , utilizator 11:28, 22 Noiembrie 2010
Presupun ca e vorba de inspectie fiscala, 3-6 luni cf Codului de procedura fiscala

ARTICOLUL 104
Durata efectuarii inspectiei fiscale

(1) Durata efectuarii inspectiei fiscale este stabilita de organele de inspectie fiscala sau, dupa caz, de compartimentele de specialitate ale autoritatilor administratiei publice locale, in functie de obiectivele inspectiei, si nu poate fi mai mare de 3 luni.
(2) In cazul marilor contribuabili sau al celor care au sedii secundare, durata inspectiei nu poate fi mai mare de 6 luni.
Ultima modificare: Marți, 2 Noiembrie 2010
eumarian, utilizator
Este vorba de un control general la societate
Termenul este probabil de 6 luni si nu curge in cazul suspendarii. Dar tinand cont ca din februarie pana in iulie au trecut 5 luni intregi, nu le-a ramas mult timp dupa ridicarea suspendarii pentru concluzii.
pai asta am inteles din legea 104, dar cat draqu au voie sa suspende controlul, la nesfarsit?
Nimeni nu stie? #-o

Alte discuții în legătură

Control de fond aurelia p. aurelia p. buna ziua, am fost anuntata ca in data de 06.10.2008 voi avea control de fond la societate. ultimul control de fond l-am avut in anul 2000 , de atunci am ... (vezi toată discuția)
Cum sa ma apar la un contol fiscal? dinumarcel dinumarcel Am un PFA si foarte recent.am primit instiintare de la ANAF pentru inceperea unui control fiscal. M-am prezentat prompt la ANAF la data din instiintare si desi ... (vezi toată discuția)
Suspendarea inspectiei fiscale adic123 adic123 In cazul suspendarii inspectiei fiscale pentru a cere informatii de la statele membre, dupa expirarea celor 6 luni, ce poate o companie sa faca pentru a obliga ... (vezi toată discuția)