avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cont bancar deschis fara acordul titularului
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cont bancar deschis fara acordul titularului

Cum pot actiona in situatia in care o banca a deschis un cont fara acordul meu, folosindu-se de o copie de buletin anexata unei depuneri oarecare? Care este drumul ce trebuie parcurs inainte de a da in judecata banca si ce pedepse sunt pt. operatorii bancari?
Multumesc, Geta Vecserdi
Cel mai recent răspuns: gety73 , utilizator 21:10, 2 Noiembrie 2010
Buna ziua !
Sesizati conducerea bancii in acest sens( online pe site- ul acesteia si prin adresa expediata recomandat cu confirmare de primire). In urma raspunsului primit ( daca este nefavorabil) sau nu vi s- a raspuns in termenul legal de 30 de zile, sesizati ANPC, comisariatul competent si/ sau instanta de judecata.
Pdepse: de la amenda contraventionala si pana la pedepse penale( amenda sau inchisoare) daca se probeaza savarsirea unei infractiuni ca fals, uz de fals, inselaciune, etc.( mai greu de crezut).
Cu stima !
Ultima modificare: Marți, 2 Noiembrie 2010
Marius Zaharia, Avocat
Multumesc pt. raspuns. Saptamana viitoare o voi dedica acestui demers.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tentativă de înșelăciune, fals în înscrisuri materiale si uz de fals eliza25 eliza25 Bună ziua, va rog mult să îmi spuneți care ar putea fi pedeapsa pt tentativă de înșelăciune, fals în înscrisuri materiale si uz de fals, în vederea ... (vezi toată discuția)
Fals in acte la banci saria saria Buna , as dori sa stiu la se s-ar putea astepta un prieten care a facut fals in acte la solicitarea unui credit, care l-a si primit si acum este cautat de ... (vezi toată discuția)
Credit cu acte false Rebbeca Rebbeca Buna seara! Problema mea suna in felul urmator:acum 2 ani am luat un credit cu o adeverinta de salariat falsa de cineva care se ocupa cu astefl de ... (vezi toată discuția)