Buna seara! Problema mea suna in felul urmator:acum 2 ani am luat un credit cu o adeverinta de salariat falsa de cineva care se ocupa cu astefl de lucruri.Persoana respectiva a fost cobdamnata,sentinta definitiva si irevocabila.La o luna de zile primesc citatie acasa,chemata de D.I.I.C.O.T.,sa ma prezint in calitate de invinuit.Problema mea este ca,spre deosebire de celalte persoane care au mai luat credite,eu am achitat integral imprumutul luat.Am facut o cerere de amanare,m-au chemat de azi pe maine.Ce ma sfatuiti sa fac?Din cate cunosc legea stiu ca trebuiesc intrunite anumite conditii pentru dispunerea urmaririi penale,iar fatul ca nu exista niciun prejuduciu adus bancii din partea mea nu ar fi un element lipsa pentru ei?#-o.Va multumesc anticipat
Veti primi o pedeapsa mica pentru uz de fals si complicitate la infractiunea autorului .Faptul ca ati achitat creditul va ajuta , puteti invoca situatia financiara, familiala, nevoia acuta de a va imprumuta de bani in acel moment .Fapta se va pedepsi totusi.
Este vorba despre uz de fals si inselaciune. In astfel de cazuri, nu vreau sa va sperii, insa vreau sa fiti pregatita, se ajunge pana la pedepse cu executare. Am vazut multe astfel de dosare si hotararile definitive cele mai multe au fost pedeapse cu suspendarea executarii acestora.
Mai rar am auzit sa se primeasca amenzi penale sau administrative, mai ales ca in cazul dvs. dosarul este instrumentat de DIICOT.
Recomandarea mea este sa mergeti neaparat insotita de un avocat la orice audiere, spuneti adevarul si cooperati ca lucrurile sa iasa cat mai bine pt dvs.
Faptul ca nu exista prejudiciu sau ca el a fost recuperat in totalitate nu conteaza decat la individualizarea pedepsei, ceea ce se judeca este fapta.
Pt uzul de fals se poate lua si amenda penala, dar pt inselaciune nu. Daca se va ajunge in instanta (sansele sunt destul de ridicate, din pacate) va trebui sa executati pedeapsa cea mai mare, iar in situatia in care pt uzul de fals veti primi amenda penala, pt inselaciune veti primi oricum o pedeapsa cu inchisoarea si va ramane de executat pedeapsa cu inchisoarea.
Totusi, avand in vedere circumstantele atenuante, cel mai probabil veti lua cu suspendare daca se va ajunge in instanta si veti ramane in libertate cu respectarea conditiilor impuse de instanta.
De asemenea, pt a avea mai multe sanse la o pedeapsa cat mai mica si eventual cu suspendare, recunoasteti fapta in intregime si limitele de pedeapsa se vor reduce cu o treime, de asemenea regretati fapta, cooperati cu organele de urmarire si luati-va un avocat, inca din faza de urmarire (in instanta oricum veti fi obligata sa aveti aparator).
Mult noroc!
Rebbeca
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Totul s-a terminat cu o amenda administrativa in valoare de 1000 ron.Prejudiciul bancii a fost recuperat,fapt care a contat foarte mult.Evident totul a fost in prezenta unui avocat.Nu mai panicati oamenii cu pedepse cu supendari si condamnari.Va multumesc.
Fals inselaciune
kroko35
Buna ziua,
daca sunt acuzat in doua dosare care in momentul de fata sunt inca la procuror pot beneficia de legea 202/2010 ? sunt acuzat in dosarul meu de ... (vezi toată discuția)
Fals in acte la banci
saria
Buna , as dori sa stiu la se s-ar putea astepta un prieten care a facut fals in acte la solicitarea unui credit, care l-a si primit si acum este cautat de ... (vezi toată discuția)