daca sunt acuzat in doua dosare care in momentul de fata sunt inca la procuror pot beneficia de legea 202/2010 ? sunt acuzat in dosarul meu de tentativa de inselaciune si fals si in dosarul unui coleg de inselaciune si uz de fals ( complice ). Am vrut sa iau un credit cu adeverinta modificata la salariu nu am mai luat creditul pt ca am fost prins in flagrant insa colegul a luat acel credit pe care l-a platit pana acum regulat mai avand 1 an jumatate de platit ( creditul a fost de 5000 euro ) Creditul colegului a fost acordat datorita adeverintei modificate de mine de aceia am fost acuzat si in dosarul lui . Am recunoscut de la bun inceput toata fapta . Ce se poate intampla in continuare ( va rog sa-mi raspundeti sincer ! ce ma asteapta o sa fiu arestat ? fapta s-a comis in anul 2006 )
recunoasterea se face in fata instantei de judecata, in consecinta puteti beneficia de lg 202.
arestarea este putin probabila, cel putin pina la momentul executarii pedepsei - daca se va da o pedeapsa cu executare.
oricum, rolul avocatului dvs este de a obtine o pedeapsa cit mai mica si cu suspendarea executarii.
In ceea ce priveste infractiunea de inselaciune , daca exista prejudici si il achitati urmeaza sa va fie aplicata o amenda administrativa care se inscrie in cazier....art 74.ind. 1 C.p.introdus prin legea 202/2010.
Pentru infractiunea de fals, prin recunoastere, benefiaciati de dispozitiile legii 201/2010 in sensul scaderii limitelor de pedeapsa cu 1/3.
Puteti beneficia de prev. Legii 202 din 2010 in situatia in care pina la inceperea cercetarii judecatoresti recunoasteti faptele din actul de acuzare fie prin inscris autentic fie prin declaratia data in fata instantei solicitind ca judecarea sa se faca pe baza probelor administrate in faza de urmarire penala fara sa mai solicitati alte probe, cu exceptia inscrisurilor pentru circumstantiere.
am recunoscut faptele prin declaratiile de la politie, dosarele sunt inca la procuror, nu ne-a trimis inca in judecata ( sunt sanse sa nu ne trimita in judecata ? ):(
Inselaciune !
xntcristina
Buna ziua ! Va rog mult daca ma poate ajuta cineva . Cu cativa ani in urma am lucrat la o sc .bancara .Acum un an am fost citata la pol. spunandu-mi ca s-au ... (vezi toată discuția)