daca sunt acuzat in doua dosare care in momentul de fata sunt inca la procuror pot beneficia de legea 202/2010 ? sunt acuzat in dosarul meu de tentativa de inselaciune si fals si in dosarul unui coleg de inselaciune si uz de fals ( complice ). Am vrut sa iau un credit cu adeverinta modificata la salariu nu am mai luat creditul pt ca am fost prins in flagrant insa colegul a luat acel credit pe care l-a platit pana acum regulat mai avand 1 an jumatate de platit ( creditul a fost de 5000 euro ) Creditul colegului a fost acordat datorita adeverintei modificate de mine de aceia am fost acuzat si in dosarul lui . Am recunoscut de la bun inceput toata fapta . Ce se poate intampla in continuare ( va rog sa-mi raspundeti sincer ! ce ma asteapta o sa fiu arestat ? fapta s-a comis in anul 2006 )
Fara a mai folosi prea multi termeni juridici ca sa intelegeti mai usor, scaderea limitelor de pedeapsa cu 1/3 = veti beneficia de o pedeapsa mai mica daca recunoasteti fapta si in fata instantei, pedeapsa cu suspendare = veti ramane in libertate, dar veti fi supravegheat (aici sunt mai multe conditii), pedeapsa cu executare = veti face inchisoare.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri si a-si dori daca se poate sa-mi mai raspundeti la o intrebare :
Colegul care a luat creditul mai are 1 an si 6 luni de platit la acel credit adica undeva in jur de 90 milioane lei vechi .Daca plateste acest rest de bani mai repede NE AJUTA CU CEVA ?adica pana cand se hotaraste domnul procuror daca ne trimite sau nu in judecata .ESTE POSIBIL SA NU NE MAI TRIMITA IN JUDECATA ?sau macar avem siguranta ca primim pedeapsa cu suspendare? Am uitat sa mentionez in primul mesaj ca pe adeverinte nu am modificat decat salariul si am semnat in locul sefului , restul adica adresa ,datele, firma unde lucram , domiciliul nostru toate au fost adevarate . Cum putem sa demonstram ca nu am fost rau intentionati ce argumente mai putem aduce pe langa platirea restului de 90 de milioane lei vechi care au mai ramas ?
Depinde de procuror daca trimite dosarul in instanta, ceea ce este destul de probabil, dumneavoastra nu aveti ce sa faceti. Iar despre alte argumente se va ocupa avocatul dumneavoastra pe care ar trebui sa il luati, ca doar aceasta este treaba lui. Sunt sanse destul de mari pt o pedeapsa cu suspendare, dar din nou asta depinde de avocat care trebuie sa obtina o sanctiune cat mai mica.
Inselaciune !
xntcristina
Buna ziua ! Va rog mult daca ma poate ajuta cineva . Cu cativa ani in urma am lucrat la o sc .bancara .Acum un an am fost citata la pol. spunandu-mi ca s-au ... (vezi toată discuția)