avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii popriri
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

popriri

cum se efectueaza o poprire
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 09:06, 2 Noiembrie 2010
Buna ziua !
Avand in vedere prevederile art. 453 si urm. c. civ. , poprirea se infiinteaza la cererea creditorului de executorul judecatoresc de la domiciliul sau sediul debitorului ori de la domiciliul sau sediul tertului poprit. In anumite situatii infiintarea popririi se dispune de instanta de fond din oficiu(ex. obligatia de intretinere sau alocatia pentru copii). Poprirea se infiinteaza fara somatie , prin adresa insotita de o copie certificata de pe titlul executoriu , comunicata tertului , instiintandu- se si debitorul despre masura luata.
Cu stima !
In cazul obligatiilor fiscale neachitate sau sumelor datorate bugetelor locale poprirea se infiinteaza in baza unui titlu executoriu. Fiscul sau primaria, spre exemplu, le genereaza direct dupa expirarea termenului somatiei de plata rezultata in urma neplatii debitului restant sau majorarilor aferente ori penalitatilor neachitate. Se transmite direct la banci sau angajatorului pentru retinerea sumelor datorate. Problema este insa ca in cazul creantelor fiscale se infiinteaza popriri la toate bancile debitorului si se pot retine banii simultan iar apoi veti aparea cu plati in plus urmand a depune o cerere de restituire a sumelor retinute in plus de la organul fiscal. Asa ca platiti-va datoriile la timp si integral pentru a nu avea dureri de cap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara VLADUTZA07 VLADUTZA07 Sotul unei angajate ne solicita, pe baza unei sentinete judecatoresti prezentate in copie, sa retinem pensie alimentara in cuantum de 1/3. Putem opera aceasta ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu magdalenacucu magdalenacucu Buna ziua, Se poate face porire pe salariu fara acceptul salaritului ? Cat este cota maxima de poprire din salariu? (vezi toată discuția)
Executare silita teobob teobob va rog sa imi spuneti daca inainte de a se emite o adresa de poprire de catre un executor judecatoresc in baza unei hotarari judecatoresti definitiva si ... (vezi toată discuția)