avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1662 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Legea nr. 571/2003 impozitul la sursa!
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Legea nr. 571/2003 impozitul la sursa!

Art. 52: Retinerea la sursa a impozitului reprezentând plati anticipate pentru unele venituri din activitati independente

(1)Platitorii urmatoarelor venituri au obligatia de a calcula, de a retine si de a vira impozit prin retinere la sursa, reprezentând plati anticipate, din veniturile platite:
a)venituri din drepturi de proprietate intelectuala;
b)venituri din vânzarea bunurilor în regim de consignatie;
Va rog sa-mi specificati in cazul bunurilor in regim de consignatie,care este venitul brut din care trebuie sa retin cei 10%...si TREBUIE SA PLATESC IMPOZIT IN FIECARE LUNA ptr fiecare persoana in parte nominal?este imposibil daca la o consignatie vinzi ptr cativa zeci de clienti...chiar trebuie sa merg la fisc cu un morman de chitante?
va multumesc.succes.

Alte discuții în legătură

Stimati contabili... nefis nefis Subiect: Legea nr. 571/2003 impozitul la sursa! Art. 52: Retinerea la sursa a impozitului reprezentând plati anticipate pentru unele venituri din ... (vezi toată discuția)
Administratorul poate beneficia de cursurile unei facultati sau si masterat la un srl? olden olden mai explicit in baza actului constitutiv si a activitatii desfasurate de firma vrem sa decontam firma in colaboarare cu o facultate taxele de scolarizare ... (vezi toată discuția)
Pfa - agent de asigurari - sistem real sau retinere la sursa? robertdrilea robertdrilea Pentru un PFA - Agent asigurari este obligatoriu ca virarea impozitului sa fie facuta prin retinere la sursa? Daca nu, care este actul normativ care iti poate ... (vezi toată discuția)