mai explicit in baza actului constitutiv si a activitatii desfasurate de firma vrem sa decontam firma in colaboarare cu o facultate taxele de scolarizare pentru administrator.
fiscal am inteles ca e ch,nedeductibila si ca trebuie sa platesca administratorul impozit pe venit?
1.actul constitutiv este un contract civil?
"Reţinerea la sursă a impozitului reprezentând plăţi anticipate pentru unele venituri din activităţi independente
(1) Plătitorii următoarelor venituri au obligaţia de a calcula, de a reţine şi de a vira impozit prin reţinere la sursă, reprezentând plăţi anticipate, din veniturile plătite:
a) venituri din drepturi de proprietate intelectuală;
b) venituri din vânzarea bunurilor în regim de consignaţie;
c) venituri din activităţi desfăşurate în baza contractelor de agent, comision sau mandat comercial;
d) venituri din activităţi desfăşurate în baza contractelor/convenţiilor civile încheiate potrivit Codului civil ;
e) venituri din activitatea de expertiză contabilă şi tehnică, judiciară şi extrajudiciară;"
Contract de comision
gabi1
Buna ziua,
Intrebarea mea este urmatoarea: la un contract de comision, in care comisionarul este angajat la o alta societate cu carte de munca, eu, ... (vezi toată discuția)
Stopaj sursa
ionela11
Buna ziua! Ce contributii curpinde un stopaj la sursa la finante pentru o societate comerciala?: CAS angajat, impozit pe salarii, sanatate angajat si somaj ... (vezi toată discuția)