avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Un alt SRL - e o solutie buna?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Un alt SRL - e o solutie buna?

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste raspunsuri:
1. Cat dureaza si cat costa desfiintarea unui sediu secundar? Va intreb pentru ca acel sediu vreau sa devina sediu social pentru o alta firma pe care vreau sa o infiintez.
2. pentru infiintarea unui SRL se poate face contract de comodat pentru sediul social cu o persoana fizica care nu face parte dintre asociatii firmei, firma avand asociat unic?
3. La sediul social se poate desfasura activitatea de birou adica, contabilitate consultanta(acesta din urma fiind obiectul de activitate)?
4. Cat costa suspendarea unei firme?

Va pun toate aceste intrebari pentru ca in urma unor blocari de conturi pentru 25.000 lei nu mai pot desfasura activitate, in sensul ca toti banii incasati mi-i ia statul, si pentru a putea supravietui trebuie sa gasesc o alta solutie, in cazul acesta, infiintarea unui alt SRL.
Tocmai de aceea, m-am gandit sa desfiintez sediul secundar al firmei cu datorii si sa-l fac sediu social pt noua firma.

Credeti ca este o solutie buna, ma sfatuiti altfel?
Va multumesc si va doresc sa aveti parte numai de vesti bune:)
Cel mai recent răspuns: amandeal , utilizator 12:40, 4 Noiembrie 2010
Un alt S.R.L. este o solutie f buna.
In situatia ca doriti sa infiintati un alt SRL trebuie sa aveti in vedere ca puteti avea calitatea de asociat unic intr-o singura societate.
Sediul secundar pentru a-l desfiinta dureaza 5 zile, iar costurile ocazionate cu aceasta operatiune - redactat acte, depus la registru, in jur de 250 ron.
Puteti sa faceti un contract de comodat la care sa atasati dovada proprietatii.
Desigur, la sediu puteti sa va autorizati activitati de birou sau contabilitatea, ambele sau una din ele.
Suspendarea unei firme- redactat acte, depus la registrul comertului in jur de 300 ron si dureaza 5 zile.
La activitatea pe care o desfasurati, luati in calcul sa infiintati o intreprindere individuala, care are un regim fiscal mai relaxat.
Multumesc! Nu stiu daca o intreprindere individuala poate functiona cu un cod caen 7022 - Activitati de consultanta si management in afaceri si care este regimul dupa care functioneaza aceasta?
Poate sa functioneze cu acel cod. Reglementarea II o gasiti in OUG 44/2008.
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Infiintare srl Cristina Vasile Cristina Vasile Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste raspunsuri: 1. Cat dureaza si cat costa desfiintarea unui sediu secundar? Va intreb pentru ca acel sediu vreau sa ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri infiintare srl razvan_george razvan_george Buna ziua, Sunt pe punctul de a infiinta un SRL cu obiect de activitate principal 7022. Momentan am rezervat denumirea . Ma lovesc in momentul de fata de mai ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma elysapo elysapo As vrea sa imi deschid o firma care se ocupa cu gazduire de saituri, prestari servicii montare camere de supraveghere, service pentru calculatoare...c-am tot ... (vezi toată discuția)