avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare SRL

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste raspunsuri:
1. Cat dureaza si cat costa desfiintarea unui sediu secundar? Va intreb pentru ca acel sediu vreau sa devina sediu social pentru o alta firma pe care vreau sa o infiintez.
2. pentru infiintarea unui SRL se poate face contract de comodat pentru sediul social cu o persoana fizica care nu face parte dintre asociatii firmei, firma avand asociat unic?
3. La sediul social se poate desfasura activitatea de birou adica, contabilitate consultanta(acesta din urma fiind obiectul de activitate)?
4. Cat costa suspendarea unei firme?

Va pun toate aceste intrebari pentru ca in urma unor blocari de conturi pentru 25.000 lei nu mai pot desfasura activitate, in sensul ca toti banii incasati mi-i ia statul, si pentru a putea supravietui trebuie sa gasesc o alta solutie, in cazul acesta, infiintarea unui alt SRL.
Tocmai de aceea, m-am gandit sa desfiintez sediul secundar al firmei cu datorii si sa-l fac sediu social pt noua firma.

Credeti ca este o solutie buna, ma sfatuiti altfel?
Va multumesc si va doresc sa aveti parte numai de vesti bune:)
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 21:04, 3 Noiembrie 2010
Buna ziua,

Referitor:
1. desfiintarea unui sediu secundar dureaza 5 zile de la depunerea actelor la Registrul Comertului si costul este cu aproximatie de 3 mil.
2. Da, se poate face contract de comodat cu orice persoana fizica titulara a dreptului de proprietate asupra spatiului, nu este necesar ca acea persona sa fie asociat in firma;
3.Da, la sediul social se pot desfasura numai activitati de birou;

Sfatul meu este sa lichidati firma.

av. Bostina Elena

Multumesc pentru raspunsuri si mai ales pentru sfat, insa nu stiu de ce ma tot feresc de acest lucru?

Ce implicatii are, in ce consta, cat dureaza? Asta inseamna ca ar exista posibilitatea sa nu mai platesc cei 25.000 lei la stat?

Multumesc inca o data pentru amabilitate!
In situatia ca optati pentru lichidare fiti sigur ca nu veti scapa de datoria de 25000ron...In ultima faza, cand urmeaza ca societatea sa fie radiata din registrul comertului trebuie sa prezentati un certificat de atestare fiscala din care sa reiasa ca nu mai aveti datorii fata de statul roman. La sediul societatii puteti sa desfasurati orice activitate este cuprinsa in actul constitutiv al societatii, cu conditia ca aceasta sa fie autorizata. Sfatul meu este sa suspendati activitatea societatii pe o perioada de trei ani, in acest fel incercand sa mai castigati timp pentru a va achita datoriile fata de stat, de care oricum nu vad cum ati putea scapa. Concomitent daca activitatea societatii se preteaza deschideti o intreprindere individuala. SUCCES!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un alt srl - e o solutie buna? Cristina Vasile Cristina Vasile Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste raspunsuri: 1. Cat dureaza si cat costa desfiintarea unui sediu secundar? Va intreb pentru ca acel sediu vreau sa ... (vezi toată discuția)
Sediu firma srl lucian2peu lucian2peu buna ziua. as dorii sa imi infiintez un srl (magazin online) cu sediu virtual (intr-un cabinet de avocatura care ar costa 800 lei/an). eu la acest sediu nu o ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri infiintare srl tdana24 tdana24 Buna ziua, am inceput formalitatile pentru infiintarea unui SRL-D si m-am impotmolit. Asadar am mai multe intrebari pe care vreau sa le adresez: 1.In ... (vezi toată discuția)