buna ziua.
as dorii sa imi infiintez un srl (magazin online) cu sediu virtual (intr-un cabinet de avocatura care ar costa 800 lei/an).
eu la acest sediu nu o sa ma duc niciodata si nici nu o sa am vreo activitate acolo.
intrebarea mea este: daca toata activitatea mea o sa o am acasa si sediul doar in acte ce pot patii in cazul unui control ?
multumesc
nu pot sa fac sediu acasa pentru ca nu sunt deacord parintii (nu inteleg ce inseamna doar sediu social pentru firma). deci ce as putea patii in cazul prezentat mai sus?
multumesc
In primul rand, sediul social al unei societati este locul in care este obligatoriu sa se gaseasca actele de infiintare ale societatii si registrul de control. Aici veti primi corespondenta oficiala si veti fi vizitat de catre organele de control.
Daca exista o colaborare buna cu proprietarul spatiului in care aveti declarat sediul social, puteti trece periodic pe acolo pentru a va ridica corespondenta.
In principiu, daca nu sunteti "de gasit" la sediul social al societatii, ORC poate lua initiativa desfiintarii societatii pentru sediu necunoscut.
In cazul in care Dvs. desfasurati activitatea comerciala in alta locatie decat la sediul social, pentru a fi in legalitate aveti nevoie de autorizarea acelui sediu secundar.
Multumesc pentru raspuns. Sa inteleg ca nu este vreo amenda sau ceva prevazut in dreptul comercial pentru aceasta situatie, si cea mai dramatica situatie ar fi cea a desfintarii societatii, am inteles bine?
ONRC nu ia niciodata o asemenea masura pentru "sediu necunoscut", ONRC cere desfiintarea societatii pentru un sediu care nu mai are un act de sediu valabil(adica durata a expirat, pentru contractul de comodat, pentru contractul de inchiriere, etc....si nu s-a mai facut alt act de prelungire a valabilitatii primului inregistrat, etc. etc.)
Cu alte cuvinte chiar daca sunt de negasit la sediu, dar am un act valabil incheiat si a carui valabilitate nu a expirat, ONRC-ul nu cere dizolvarea societatii.