avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general documente anexe la prestari serv.terti- revizii, ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

documente anexe la prestari serv.terti- revizii, intretinere, reparatii

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti ce documente sunt prevazute de legiuitorul roman in cazul contractelor de prestatari serv.terti de genul revizii, intretinere, reparatii.Ma refer la anexe pentru ca stiu ca doc. de baza e FACTURA.Stiu ca la lucrarile de constructii sunt OBLIGATORII DEVIZELE si PROCESELE VERBALE DE RECEPTIE, prb. e la celelalte contracte de prestari serv.-de ex., de la o firma de paza sau reparatia la un lift etc.

Va multumesc,
Claudiu Cristea
Cel mai recent răspuns: claudiu.cristea , utilizator 12:52, 2 Noiembrie 2010
Dvs.de fapt intrebati cu ce sa probati legalitatea unei facturi?Acolo unde nu este posibil sa aveti contract de prestari servicii,cel mai bine este sa aveti fisele de lucru,pontaj pentru firma de paza,fisa de reparatii etc.prin care puteti demonstra ca respectivele lucrari chiar s-au efectuat.
Multumesc, da, ma gandeam la legalitatea facturii in perspectiva unui control financiar de stat sau audit facut de catre o firma de consultanta.am alta intrebare.ESTE O CONDITIE NECESARA-asta nu se mai discuta DAR SI SUFICIENTA PENTRU A PROBA LEGALITATEA UNEI FACTURI specificarea in ea( ma refer la factura) contractul potrivit caruia s-a prestat serviciul de catre tert si inexistenta doc. de care pomeniti ca anexe?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E legal să mi se impute, în calitate de administrator asociației de proprietari, o factura falsă pe care mi-a dat-o un instalator? silcat silcat Buna ziua. Eu, ca administrator al blocului, am datoria dpdv legala, cand angajez cu acordul presedintelui un instalator pentru o lucrare in bloc, ... (vezi toată discuția)
Penalitati de intarziere la o factura restanta cbutan cbutan Buna ziua, doresc ajutor si va expun datele pe scurt.: Am incheiat un contract de prestari servicii in 18.09.2015 cu o firma de paza pentru un mic ... (vezi toată discuția)
Ce documente as putea sa cer administratorului de bloc sa pot vedea cum se admninistreaza fondul de reparatii? biaprundus biaprundus As vrea sa vad pe ce s-au cheltuit banii stransi pentru fondul de reparatii. Ei zic ca vor fi folositi pentru refacerea parcarii comune dar nu am vazut nici o ... (vezi toată discuția)