avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... justitia este atat de injusta?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

justitia este atat de injusta?

Buna ziua,
Am urmatoarea speta: in anul 2006 am divortat de fostul sot, in urma casatoriei a rezultat un copil (fetita) ce mi-a fost incredintata.. Fostul meu sot mi-a promis ca va face tot ce poate pentru a ma distruge. Concret: dupa pronuntarea divortului a fost facut un program de vizitare respectat de mine si mai putin de tatal fetitei pana in anul 2008. In luna august 2008 fetita a venit acasa dupa ce a stat o luna in vacanta la tatal ei si mi-a spus ca nu vrea sa mai mearga la acesta. Era foarte speriata. Acest refuz de a mai merge la tatal ei se manifesta si astazi desi eu am incercat tot ce mi-a stat in putinta sa o determin sa mearga: am fost la psihologi, am incercat o consiliere cu tatal ei si cu un psiholog, etc. Rezultatul a fost acelasi. Tatal ei se foloseste de aceasta situatie si mi-a facut milioane de plangeri la politie ca nu vreau sa ii dau copilul lucru care nu este adevarat. Cand vine sa vada fetita ii deschid usa de fiecare data si ii las singuri sa vorbeasca (au fost intalniri cand l-am lasat si in casa sa vorbeasca, numai ca fostul meu sot este agresiv – unul din motivele de divort - si acum discutiile se poarta la usa pentru a preintampina orice problema). Dupa ce vorbeste cu fetita merge la politie si ma reclama ca nu i-am dat copilul desi el constata refuzul copilului de a merge la el si nu vrea sa o ia cu forta. A apelat si la executorul judecatoresc, a venit cu executorul si cu politia, eu nu m-am opus, copilul nu a vrut sa mearga si el a refuzat sa ia copilul impotriva vointei ei,ceea ce a fost consemnat si de executor,dar ca staruie in executare, iar eu am fost buna de plata 5 000 ron cheltuieli executare. M-am pomenit cu un dosar penal pe aceasta problema si sunt acuzata ca incalc art. 307 alin 2 CPP. Am fost cercetata din 2008 de politie si pe urma de parchet. Procurorul a decis ca nu poate obliga copilul sa mearga daca el nu doreste. Prim procurorul a fost de acord cu procurorul. Fostul meu sot a mers mai departe si a facut contestatie pe art. 278 alin. 1. Incredibil judecatorul desfiinteaza toate rezolutiile date si trimite dosarul la parchet pentru reluarea urmaririi penale. Ce mai am de facut? Sunt obligata sa dau copilul cu forta tatalui? Copilul a fost chemat pe la toate organele de cercetare sa dea declaratie (protectia copilului, politie, parchet, etc). Copilul (in varsta de 9 ani) motiveaza ca nu doreste sa mearga deoarece tatal se poarta urat cu ea, isi aduce aminte cum o batea pe mama ei, l-a vazut dezbracat in baie, etc. Parerea psihologilor este ca a fost agresata psihic. Ce sfat imi dati?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:22, 2 Noiembrie 2010
Imi pare sincer rau de situatia in care va aflati. Poate o solutie ar fi efectuarea unei expertize psihiatrice fostului dvs. sot?! :(.... Nu stiu baza legala prin care dvs. ati putea solicita acest lucru insa poate distinsii avocati care urmaresc forumul sa va dea vreo solutie ...

Iar fetita dvs.este destul de mare pentru a hotari cu cine vrea sa locuiasca. Ea nu poate fi audiata in instanta? Va doresc multa sanatate si putere pentru a lupta in continuare !
Ultima modificare: Marți, 2 Noiembrie 2010
actb, utilizator
sa inteleg ca ati dus copilul la consiliere psihologica,
at solicitati instantei sau org de cercet sa faca o adresa pt trimiterea raportului psihologic efectua, si solicitati si audierea acelui psiholog
mai mult solicitati audierea executorului judec care a facut respectiva executare silita
Nu stiu sigur cum, dar cea mau buna aparare e atacul,deci pe baza declaratiilor fetei si a expertizei psihiatrice dati-l dumneavoastra in judecata.Nu va lasati intimidata,incercati sa aveti martori atunci cand fata refuza sa il insoteasca.
Doamne ajuta
Pentru ca mergea la politie si invoca tot felul de martori care nu veneau,intalnirile au fost filmate cu aparatura de monitorizare a casei,aparatura care este pusa la vedere.Nici asa nu am putut dovedi ca sunt de buna credinta si refuzul este al copilului.Oare trebuie sa dau pur si simplu copilul afara din casa,cu forta?Unde mai este dreptul copilului de cetatean aparat de constitutie?Eu zic si nimeni nu vrea sa auda,ca el si-a castigat un drept si nu o obligatie a copilului.Sunteti de acord?
Ultima modificare: Marți, 2 Noiembrie 2010
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
da, copilul nu poate fi obligat sa mearga la tatal ei.
poate ca ar fi mai bine sa va adresati instantei cu o cerere de modificare a programului de vizita, ca acesta sa se desfasoare la dvs acasa, eventual in prezenta dvs. aveti destule motive, martori, rapoarte etc
pe partea penala, nu va faceti griji, nu vor fi consecinte la ceva ce nu ati facut

Alte discuții în legătură

Drept penal. Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Am fost urmarita penal intr-un dosar in care am fost acuzata de incalcarea art. 371 alin 2. In urma cercetarilor facute ... (vezi toată discuția)
Tatal nu vrea sa mai plateasca pensia de intretinere si crestere a copilului teo06 teo06 buna ziua,am o problema cu fostul sot care nu doreste sa mai plateasca pensia pentrul copilul nostru.noi am divortat la notar in luna aprilie acolo noi am ... (vezi toată discuția)
Dispune un procuror inceperea urmaririi penale, daca mama nu si-a putut obliga copilul sa mearga la tata? gabitamaria gabitamaria Buna seara, in urma unei sentinte judecatoresti, mi-a fost incredintata fetita provizoriu pana la finalizarea procesului pe fond, pe vacanta de vara.Cum ... (vezi toată discuția)