avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dispune un procuror inceperea urmaririi penale, daca ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dispune un procuror inceperea urmaririi penale, daca mama nu si-a putut obliga copilul sa mearga la tata?

Buna seara, in urma unei sentinte judecatoresti, mi-a fost incredintata fetita provizoriu pana la finalizarea procesului pe fond, pe vacanta de vara.Cum procesul a durat, fetita trebuia dusa in 5 sept la tatal ei, fapt ce nu l-am putut pune in aplicare fetita refuzand sa mai plece de langa mine.Ca sa evit procese, amenintari si alte lucruri am purtat discutii cu fetita in varsta de 8 ani, sa mearga si la el, insa de 2 ori cand am incercat sa o duc la tatal ei, a plans iar cand acesta s-a prezentat la scoala cu avocata lui sa o ia, a fugit la doamna educatoare aceasta fiind nevoita sa ma cheme la scoala.
Pentru aceasta, fostul sot,in loc sa se apropie de fetita pentru ca i-am explicat ca cea mica nu pot sa o aduc cu forta la el ,nu a mai dat niciun semn de viata si desi l-am anuntat si in scris, si telefonic si verbal, ca refuzul meu de a aduce fetita cu forta este doar pe motiv ca nu vreau sa trec copilul printr-o trauma emotionala, si la sfatul dnei psiholog,acesta mi-a depus o plangere penala la Politiein care sunt acuzata de nerespectarea unei sentinte.
Intre timp procesul pe fond continua, m-am prezentat la Politie unde am dat o declaratie referitoare la motivele pentru care nu am putut sa o aduc la tatal ei, si va cer sfatul ce ar trebui sa fac?
Am ales sa imi ocrotesc copilul si sa ii ofer siguranta de care are nevoie, chiar la un raport efectuat de DGASPC, a reiesit ca fetita se simte ocrotita si intr-un mediu securizat langa mama,cu un asa pret.
Nu stiu cum si cat am gresit, dar va cer indrumare si un sfat ca sa stiu ce as putea face.Fetita este inscrisa si la scoala, fiind remarcata de doamna educatoare pentru educatia ce o are, si calitatile ei artistice(picteaza)
Intre timp disperata am despus si o ordonanta ca sa obtin un cadru legal prin care sa tin fetita langa mine, insa avocata fostului sot mi-a comunicat ca acest aspect nu il va interesa pe domnul procuror cand ma voi prezenta sa dau explicatii pentru savarsirea acestei infractiuni.
Cu mult respect, va rog sa ma ajutati cu o cale, un sfat sa fac ce trebuie sa imi apar copilul de un om cu o viata ratata care mai are de la despartirea noastra doar un scop:sa imi ia copilul, copilul ce l-am adus pe lume cu pretul vietii mele, asumandu-mi pe semnatura nasterea ei.

Cel mai recent răspuns: gabitamaria , utilizator 18:41, 10 Octombrie 2011
Depuneti la dosarul penal toate actele in legatura cu cele relatate pentru a dovedi lipsa dvs. de rea credinta(actele medicale , actle intocmite de medic si psiholog), aratand in continuare ca nu va opuneti la executarea unei sentinte judecatoresti.
Mergeti cu copilul cat mai repede la psiholog si medic pentru a obtine , acte cat mai recente care sa ateste asituatia care ati relatat-o.
Recomandarea este , ca in limita posibilitatilor financiare , sa angajati un avocat care sa va asiste pentru a stabili strategiile de aparare necesare.
Faceti-va toate apararile pentru a nu avea probleme.
Succes !
multumesc, eu abia am scris declaratia la politie, cum as putea depune la dosar ceva, ca am inteles ca dureaza ceva timp pana ajunge un astfel de doar la parchet, in plus spuneti-mi va rog ce as putea pati, adica in cel mai rau caz ma refer, sigur imi voi lua un aparator
Dupa parerea mea nu cred ca veti fi condamnata intrucat probele din acuzare vor putea fi indoielnice.Daca va angajati avocat acesta trebuie sa fie deznodamnatul.
Nu am inteles de ce ziceti ca sunteti obligata sa duceti copilul si nu sa vina tatal sa ia copilul.
Nu cred ca veti pati nimic atata timp cat se va dovedi ca nu exista de fapt nicio opunere a dvs la executarea hotararii.
Sarcina probatiunii apartine organelor de urmarire penala , adica acestea trebuie sa dovedeasca opunerea dvs. la executarea sentintei.
Sarcina dvs este sa va aparati sa dovediti contrariul.
Daca probele administrate de dvs vor fi bune , nu sunt motive de teama , dar oricum faceti totul cu ajutorul unui avocat priceput.
el nici macar nu s-a prezentat cu executor, va dati seama? si atunci nu inteleg nici eu care este infractiunea?pentru ca in mod normal, in momentul in care cineva refuza sa se supuna unei sentinte , se apeleaza la un executor, el stia ca eu nu mint si fata i-a spus si verbal am facut asta pentru copilul meu, acest lucru si atunci nu a mai platit un executor care ar fi vazut cum stau lucrurile, cum ca eu nu ma opun....sincer va spun, avocata de pe procesul de pe civil mi-a spus ca nici nu a mai auzit ca vreun procuror sa inceapa macar urmarire penala pentru asa ceva, am inteles ca se poate primi o amenda sau ceva de genul, nu mi-e frica, stiu clar ca am facut bine pt copilul meu, in plus la 1 noiembrie judecatoarea va audia copilul pe ordonanta sa inteleaga refuzul ei de a pleca la tatal, si poate asta ma va ajuta si la acest proces penal

Alte discuții în legătură

Justitia este atat de injusta? Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Buna ziua, Am urmatoarea speta: in anul 2006 am divortat de fostul sot, in urma casatoriei a rezultat un copil (fetita) ce mi-a fost incredintata.. Fostul meu ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program de vizita minor ContSters290573 ContSters290573 Buna ziua Sunt divortat prin sentinta judecatoreasca in sept 2011 si in ian2013 tot prin sent judecatoreasca definitiva am primit program de vizita pt ... (vezi toată discuția)
Cum sa imi pastrez copilul? gabitamaria gabitamaria Buna ziua, va cer ajutorul intr- o problema tot mai grea. In anul 2005, am divortat iar in urma divortului copilul mi-a fost incredintat mie,tatalui ... (vezi toată discuția)