avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum sa imi pastrez copilul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum sa imi pastrez copilul?

Buna ziua, va cer ajutorul intr- o problema tot mai grea.
In anul 2005, am divortat iar in urma divortului copilul mi-a fost incredintat mie,tatalui permitandu-se drept de vizita de 2 ori pe luna, drept pe care i l-am respectat fara nici o problema.
Dupa doi ani de la sentinta, mi-am refacut viata si m-am mutat cu noua mea familie, la 200 de km departareiar fostul sot si-a amintit ca ae un copil..
Imediat in saptamana ce a urmat mutarii, fostul sot mi-a deschis proces de reancredintare a minorului, si ordonanta presedentiala, invocand ca nu pot asigura fetei un camin, ca nu sunt o mama buna, etc..cerand reancredintarea fetei si obligarea mea la pensie alimentara.
Pe fond procesul nu s-a finalizat nici acum nici macar in prima instanta, insa fostul sot a primit pe cale de ordonanta presedentiala dreptul de a tine fetita pana la solutionarea procesului.Fetita are 8 ani, si din pacate nu mai vrea sub nicio forma sa plece de la noi la tatal ei.
Cum nu am reusit sa-l obligam sa mearga la el , acesta a mers mai departe si a depus plangere la politie cum ca eu nu as vrea sa respect o hotarare judecatoreasca, dar fac mentiunea ca nu a incercat sa vina sa vorbeasca cu fata, sau cu un executor sa vada situatia si faptul ca desi nu ma opun, fetita nu e un bun material sa il iau si sa il dau cuiva.
Astfel pe langa procese grele, mi-a facut acum si o plangere penala, promitandu-mi sa nu am liniste...va cer sfatul , ce sa fac si cum sa fac? fata spune ca vrea sa isi vada tatal in vizita si atat ca si pana acum, nicidecum sa mai stea la el...
Va intreb atunci, cum sa imi pastrez copilul minunat pe care il am de ambitiile si furia acestui om?ce inseamna acea plangere penala?ultima data cand a vrut sa ia fata , aceasta a dat cu mainile si picioarele in el, epuizata psihic de toata aceasta situatia, alaturi de familia mea incercam sa intelegem daca sa lupt pentru zambetul fetitei mele, si sa accept tot luptand in cine stie cate alte procese, sau sa renuntam resemnati ca intr-o zi cea mica se va intoarce langa mama, fara ca mama sa trebuiasca sa mearga iara la "nenea judecator"caci pana la justitia din cer exista cea de pe pamant.

Cu stima, Maria.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:27, 22 Septembrie 2011
Minora sa isi vada tatal cand o viziteaza.
Daca asa vrea ea...
Sunteti dvs. de vina?
Hotararea pronuntata in ordonanta presedintiala este definitiva ?
Daca raspunsul este afirmativ :

1.Cand vine executorul judecatoresc solicitati sa se ia act de pozitia copilului si de faptul ca nu va opuneti la executarea hotararii.
2.Mergeti la un doctor psihiatru cu micuta si solicitati-i sa o consulte cu privire la starea sa psihica in ceea ce priveste aspectul incredintarii tatalui.
Daca starea sanatatii nu ii permite , prezentati actele medicului , executorului judecatoresc, cand vine sa execute hotarare si solicitati-i sa ia act de pozitia de dvs de neopunere la executare.
3.Daca exista acte medicale cu privire la starea copilui prezentati-le in copii si la politie cand se vor efectua cercetarile pe aspectele invederate de fostul sot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Justitia este atat de injusta? Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Buna ziua, Am urmatoarea speta: in anul 2006 am divortat de fostul sot, in urma casatoriei a rezultat un copil (fetita) ce mi-a fost incredintata.. Fostul meu ... (vezi toată discuția)
Fosta sotie ma impiedica sa-mi vad copilul cr1st1an_ cr1st1an_ Buna ziua, Am divortat la notar acum un an si cateva luni dar am locuit impreuna cu sotia pana acum o luna. Din casatorie a rezultat o fetita acum in varsta ... (vezi toată discuția)
Divort, ordonanta presedentiala pentru custodia minorei molanca86 molanca86 Buna dimineata! ... Sunt in proces de divort. Avocata mea a introdus o ordonanta presedentiala pe care am castigat-o in 25 Octombrie 2011 insa sotul a facut ... (vezi toată discuția)