avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Determinarea pensiei in functie de stagiile realizate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Determinarea pensiei in functie de stagiile realizate

eu am doua locuri de munca cu contract de munca inregistrat ia itm pentru amindoua. avind in vedere ast va rog sa-mi spuneti si mie
la vechimea contributiei in munca se i-a in calcul numai locul de munca cu 8 ore sau si cel cu patru ore. Atentie la vechime nu la contributie ca aceasta din urma se ia in calcul ca mi-am scos o fisa de la casa de pensii si am vazut ca figurez cu ambele sume de contributie. Va intreb ca inlocul de munca cu 4 ore/zi lucrez din 2001 si ar insema 9 ani/4ore/zi ce ar insemna 4.5 ani plini care se adauga sa nu la cei 39ani lucrati cite 8 ore /zi .Se pot aduna ? vreau sa ies anticipat cind fac 60 ani Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:19, 2 Noiembrie 2010
Nu exista o reglementare in acest sens!
La determinarea punctajului mediu anual se utilizeaza salariile si sporurile, ca sume...nu timpul lucrat!
Ultima modificare: Marți, 2 Noiembrie 2010
florisiris, utilizator
1. Stagiul de cotizare pentru pensie nu se mareste daca aveti mai multe CIM in acelasi timp, chiar daca se depaseste timpul normal de 8 ore pe zi.
2. Veti castiga insa la cuantumul pensiei deoarece veti avea un punctaj mai mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori sa stiu de ce casa de pensii pana in 2017 cand a aparut ... paicudaniel paicudaniel As dori sa stiu de ce Casa de Pensii pana in 2017 cand a aparut legea in care se prevede faptul ca indiferent de timpul lucrat se plateste contributia la ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime si fidelitate in calcul pensie? ionanca ionanca Buna ziua. Sotia mea a lucrat in invatamant (pers. auxiliar) si dorim sa stim daca la calculul pensiei (trebuie sa) se ia in calcul sporurile de vechime si ... (vezi toată discuția)
Pensii sika sika Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti de unde se ia valoarea castigului brut folosita la calculul punctajului lunar, intrucat aceasta este diferita de valoarea ... (vezi toată discuția)