eu am doua locuri de munca cu contract de munca inregistrat ia itm pentru amindoua. avind in vedere ast va rog sa-mi spuneti si mie
la vechimea contributiei in munca se i-a in calcul numai locul de munca cu 8 ore sau si cel cu patru ore. Atentie la vechime nu la contributie ca aceasta din urma se ia in calcul ca mi-am scos o fisa de la casa de pensii si am vazut ca figurez cu ambele sume de contributie. Va intreb ca inlocul de munca cu 4 ore/zi lucrez din 2001 si ar insema 9 ani/4ore/zi ce ar insemna 4.5 ani plini care se adauga sa nu la cei 39ani lucrati cite 8 ore /zi .Se pot aduna ? vreau sa ies anticipat cind fac 60 ani Va multumesc
1. Stagiul de cotizare pentru pensie nu se mareste daca aveti mai multe CIM in acelasi timp, chiar daca se depaseste timpul normal de 8 ore pe zi.
2. Veti castiga insa la cuantumul pensiei deoarece veti avea un punctaj mai mare.
Pensii
sika
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti de unde se ia valoarea castigului brut folosita la calculul punctajului lunar, intrucat aceasta este diferita de valoarea ... (vezi toată discuția)