Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un sfat! lucrez de o luna jumate la o firma si vreau sa plec pentru ca nu mai rezist la stresul de acolo! dar nu mai vreau sa mai stau si in preaviz. ce sa fac?? mi-e frica ca daca plec imi vor desface contractul de munca indisciplinar si nu vreau!! exista o alta posibilitate sa nu efetuez perioada de preaviz???
Prin demisie se înţelege actul unilateral de voinţă a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz.
Daca nu v-au fost respectate conditiile contractuale puteti demisiona cu Art 79 alin 8, cu precizarea clara in notificarea scrisa catre angajator a clauzelor care nu au fost respectate( de exemplu: neplata salariului, neacordarea concediului de odihna, program prelungit sau alte aspecte legale.
Mult succes,
da, cu acordul partilor dar sunt sigura ca sefa mea nu ar vrea asta! de asta intreb pentru ca perioada de preaviz nu o sa fie prea buna pentru mine deoarece sefa mea in acest interval de timp va face tot posibilul sa imi scada din salar. asa a facut cu toti angajatii: in perioada de preaviz i-a stresat pe angajati la maxim facand in asa fel incat sa nu le dea banii pe care i merita. Si nu asi vrea sa merg la munca 15 zile pe degeaba!
obligatiile contractuale nu au fost nerespectate in mare majoritate, doar faptul cu programul de 8 ore este fals in contractul de munca! normal eu lucrez 24 h si 48 h sunt libera! dar eu cand am semnat contractul de munca stiam ca acesta va fi programul. ar putea fi acesta un motiv sa imi dau demisia fara preaviz???
Demisie
felisana
Daca eu imi dau demisia de la firma la care lucrez, eu mai trebuie sa stau 15 zile calendaristice care constituie preavizul. intrebarea mea este daca eu sa ... (vezi toată discuția)
Model demisie
ancaacna
vreau sa imi depun demisia. am o perioada de 30 de zile de preaviz pe care vreau sa le prestez asa cum am semmnat la angajare. intuitia mea, si sper sa ma ... (vezi toată discuția)