avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... notificare pentru rezolvarea problemelor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

notificare pentru rezolvarea problemelor

Buna Ziua!
Am lucrat la o firma pana in data de 20 februarie, cand am dat demisia, si am parasit firma fara perioada de preaviz.
La ziua salariului, angajatorul nu a vrut sa plateasca doar 3 zile, deoarece 15 zile de preaviz a calculat fara salar, deoarece nu am lucrat cele 15 zile de preaviz si nu am predat datele pe care am lucrat pana la momentul respectiv. Dupa ce m-am interesat despre drepturile mele salariale, am instiintat pe angajator, ca daca nu vrea sa-mi dea salariul cuvenit, ne intalnim la judecata.
A doua zi am fost chemata sa ridic salarul recalculat, dar am primit si o notificare, in care este precizat un termen de 15 zile pentru rezolvarea problemei, terminarea sarcinilor atribuite, recuperarea prejudiciilor pe care eu am creat prin plecarea indisciplinara de la firma.
Va rog sa cititi o parte din notificarea respectiva, si sa-mi spuneti ce probleme pot sa am eu daca nu raspund in 15 zile la aceasta notificare.
Mentionez faptul ca in momentul in care am predat demisia, a fost solicitata telefonul si cheia firmei, ce mi se pare o aprobare a sefului ierarhic!
In plus, in data de 23februarie, Cartea mea de Munca a fost incheiata, si nu am fost instiintata nici verbal si nici in scris pentru cele 15 zile de preaviz.
Angajatorul are dreptul sa ma oblige la plata, sau la munca, dupa ce a fost incheiata cartea de munca?

"...Avand in vedere prevederile Codului Muncii respective obligatiile privind Contractul Individual de Munca, angajatorul va solicita in instanta urmatoarele:
- recuperarea prejudiciilor create de catre angajat ca urmare a neindeplinirii perioadei de preaviz, conform raportului de evaluare realizate de catre comisia de ancheta la data de 25.03.2009
- recuperarea prejudiciilor create de catre angajat ca urmare a parasirii – indisciplinare a locului de munca in timpul orelor de serviciu – fara aprobarea sefului ierarhic superior in data de 20.02.2009
- recuperarea costurilor privind plata cheltuielilor de judecata

In vederea rezolvarii pe cale amiabila a acestui conflict aveti termen de 15 zile, de la data primirii acestei notificari de a va manifesta in scris intentia de rezolvare a acestui conflict.
In caz contrar conform relatiilor contractuale semnate de ambele parti vom demara actiune civila in instanta in vederea recuperarii prejudiciilor create de dvs fata de angajator."

Multumesc
Cel mai recent răspuns: crimson , utilizator 15:02, 25 Martie 2009
Este destul de greu sa se inteleaga exact problema dvs atat timp cat aveti probleme serioase de exprimare in limba romana.:-/

Dumneavoastra v-ati dat demisia , contractul de munca incetand cu art.79 sau ati incetat cu acordul partilor, contractul incetand cu art 55 lit b? Vedeti pe carnetul de munca ce articol este trecut.

Daca a fost vorba de demisie, si nu ati respectat preavizul si nici nu apare pe cerere ca angajatorul renunta la preaviz, este doar culpa dumneavoastra iar angajatorul este indreptatit in ce va notifica.
Daca a fost vorba de incetare cu acordul partilor la date de 23 februarie, atunci angajatorul nu are ce prejudiciu sa recupereze de la dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune civila in urma demisiei krisztina.bakk krisztina.bakk Buna Ziua! Firma unde am lucrat vrea sa ma dea in judecata, pentru recuperarea prejudiciilor pe care eu am creat prin : -plecarea de la firma fara aprobarea ... (vezi toată discuția)
Salutare, lucrez ca sofer si vreau sa imi dau demisia am lovit ... MariusDaniel18 MariusDaniel18 Salutare, lucrez ca sofer si vreau sa imi dau demisia Am lovit masina de 3 ori in timp de 3 luni Șeful meu mi a spus ca nu imi va accepta cererea de ... (vezi toată discuția)
Ajutor,ajutati-ma nykolla nykolla am si eu mare probema,ce se poate intampla daca sefa mea nu vrea sa imi accepte demisia?pt ca miam depus demisia unde anume lucram si nu vrea sa mi-o accepte ... (vezi toată discuția)