avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... este necesara calificare..?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

este necesara calificare..?

Buna ziua,

in COR la codul 121029 se gaseste pozitia de "manager" - simplu. Se precizeaza ca este "nedefinit, studii superioare, dar nu neaparat"...deci, poate fi in aceea functie si o persoana care are studii medii.
Din dorinta de a-mi da seama daca este nevoie de vreo diploma de calificare/perfectionare/specializare am sunat la CNFPA care zic ca nu au curs de formare profesionala in acest sens, ci doar de "manager mediu", "manager resurse umane"...etc.

Intrebarile mele sunt:
1. Aceasta incadrare reprezinta o functie sau o profesie? Adica e nevoie de o persoana calificata sau, asa cum deduc, poate sa fie un post ocupat de orice absolvent de liceu fara vreo pregatire necesara...deci sa fie functie??

2. Daca nu se considera functie, cum imi pot da seama?? La ce ar trebui sa ma raportez..in afara de CNFPA, care zic ca nu au curs si nici nu stiu sa dea mai multe detalii.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 22:37, 2 Noiembrie 2010
Functie.....individualizata de fiecare firma prin fisa postului( care prevede studii, diplome, abilitati etc.)
=D> Va multumesc.=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii pentru a fi manager ai.ciprian ai.ciprian Buna ziua, As vrea sa stiu care sunt conditiile legale pentru ca o persoana sa poata detine un post de management intr-o companie. Sunt ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea incadrarii pe un post, conform cor, intro sc, numai a unor persoane ce au absolvit cursuri cnfpa Mecato Expert Mecato Expert As dori sa stiu daca, in momentul incadrarii unui angajat pe un anumit post, conform COR, este obligatoriu ca acesta sa aibe o competenta dovedita cu o diploma ... (vezi toată discuția)
Cod cor pentru pozitie de conducere cu studii medii laurafrincu laurafrincu Buna ziua. Am nevoie de ajutor, va rog. Lucrez la o firma privata de aprope 2 ani, si in acest timp am promovat la o functie de conducere, respectiv Serial ... (vezi toată discuția)