avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... este necesara calificare..?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

este necesara calificare..?

Buna ziua,

in COR la codul 121029 se gaseste pozitia de "manager" - simplu. Se precizeaza ca este "nedefinit, studii superioare, dar nu neaparat"...deci, poate fi in aceea functie si o persoana care are studii medii.
Din dorinta de a-mi da seama daca este nevoie de vreo diploma de calificare/perfectionare/specializare am sunat la CNFPA care zic ca nu au curs de formare profesionala in acest sens, ci doar de "manager mediu", "manager resurse umane"...etc.

Intrebarile mele sunt:
1. Aceasta incadrare reprezinta o functie sau o profesie? Adica e nevoie de o persoana calificata sau, asa cum deduc, poate sa fie un post ocupat de orice absolvent de liceu fara vreo pregatire necesara...deci sa fie functie??

2. Daca nu se considera functie, cum imi pot da seama?? La ce ar trebui sa ma raportez..in afara de CNFPA, care zic ca nu au curs si nici nu stiu sa dea mai multe detalii.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 22:37, 2 Noiembrie 2010
Functie.....individualizata de fiecare firma prin fisa postului( care prevede studii, diplome, abilitati etc.)
=D> Va multumesc.=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functii cu studii medii si superioare piticul piticul sunt incadrata pe un post de referent/inspector resurse umane 342304 cu studii medii. am absolvit studiile superioare in domeniu cu diploma de licenta .As vrea ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru a fi manager ai.ciprian ai.ciprian Buna ziua, As vrea sa stiu care sunt conditiile legale pentru ca o persoana sa poata detine un post de management intr-o companie. Sunt ... (vezi toată discuția)
Modificarea functiei in cartea de munca broskutza16 broskutza16 Buna ziua, Am cativa colegi care, desi au adus diplome de specializare (licenta in inginerie, economie etc), specializari conform postului de munca, si ... (vezi toată discuția)