avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conditii pentru a fi manager
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conditii pentru a fi manager

Buna ziua,

As vrea sa stiu care sunt conditiile legale pentru ca o persoana sa poata detine un post de management intr-o companie. Sunt necesare studii superioare, in curs, fara studii superioare? Ma intereseaza strict din punct de vedere legal, fara a lua in calcul cerintele angajatorilor.
Cel mai recent răspuns: crimson , utilizator 14:23, 6 Aprilie 2009
Dupa cum ati mentionat si dvs, cel mai mult conteaza cerintele angajatorului, organigrama interna precum si sistemul/treptele de promovare existente in firma respectiva.

Din punctul de vedere al C.O.R - Clasificarea Ocupatiilor din Romania, functia de manager nu este una care necesita neaparat studii superioare.

Spre exemplu : functia Manager general(cod COR-121028 ) sau functia Manager (Cod COR-121029) - Ocupatiile au fost introduse prin Ordinul 170/2008 MMFES., nivel instruire: nedefinit; superior dar nu neaparat )

Pentru mai multe informatii privind Clasificarea Ocupatiilor din Romania si ce cerinte minime sunt pentru functiile existente in COR vizitati: [ link extern ] .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator societate comerciala klaupt klaupt Pe ce functie ar putea fi angajat un asociat al unui SRL care indeplineste si functia de administrator numit prin actul constitutiv al societatii? Se poate in ... (vezi toată discuția)
Post de conducere cu studii sau fara studii superioare robertsega32 robertsega32 Exista vreo prevedere legala sau vreo norma ITM care sa ma oblige sa angajez pe un post de conducere (sa zicem, un responsabil cu parcul auto, sau un sef de ... (vezi toată discuția)
Cor 2009 mira1 mira1 Am citit in COR 2009 ca pentru functia de manager nu a mai fost definit nivelul de instruire deci nu mai sunt necesare studiile superioare ; este adevarat ? (vezi toată discuția)