avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare loc de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare loc de munca

Buna ziua,

Ma aflu in urmatoarea situatie: Lucrez momentan la o firma si intentionez sa imi schimb locul de munca. Am gasit deja alt loc de munca si am primit si o oferta verbala, urmeaza si cea scrisa.
Cum trebuie sa procedez la locul de munca curent: depun o demisie scrisa cu preaviz sau vorbesc cu seful pentru intelegere de incetare a muncii prin acordul partilor? Este posibil sa nu mi se accepte demisia? Cum procedez daca nu mi se accepta demisia?
Oferta de la noul job ce valoare legala are si cum trebuie sa arata? (sa nu ma gasesc in pozitia de a parasi locul de munca actual si sa raman fara job).
De asemenea, ce se intampla daca semnez oferta si ma razgandesc ulterior? (seful actual imi face o oferta mai buna).

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 11:36, 8 Februarie 2008
cintus a scris:
depun o demisie scrisa cu preaviz sau vorbesc cu seful pentru intelegere de incetare a muncii prin acordul partilor?

Sunt lucruri diferite, desigur ca poti incerca o incetare prin acord. Daca nu merge, depui demisia, iar preavizul e o consecinta imperativa a legii.

Este posibil sa nu mi se accepte demisia? Cum procedez daca nu mi se accepta demisia?

Demisia nu se accepta, tu o depui si gata, angajatorul poate sa zica sau sa faca orice, dupa 15/30 de zile esti liber(a).

Oferta de la noul job ce valoare legala are si cum trebuie sa arate? (sa nu ma gasesc in pozitia de a parasi locul de munca actual si sa raman fara job).

Pana nu semnezi CIM poti sa ramane fara jobul nou, orice ai semna. Ai putea obtine despagubiri, dar atat.

De asemenea, ce se intampla daca semnez oferta si ma razgandesc ulterior? (seful actual imi face o oferta mai buna).

Vei putea fi obligat(a) la plata despagubirilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contract de munca costev costev Buna ziua, Am fost anuntat de sef ca doreste sa plec din companie si ca vrea sa-mi dau demisia. Nu mi-a dat nici un motiv desi am incercat sa aflu care e ... (vezi toată discuția)
Problema la semnarea cim - angajator nou ContSters363688 ContSters363688 Buna ziua, In urma cu aprox. 1 luna am fost chemat la primul intreviu in cadrul unei corporatii din domeniul IT la sediul din Bucuresti. In prezent sunt in ... (vezi toată discuția)
Bună! am si eu un stres cu demisia, mi se cere sa plec din firma ... Mario55R16 Mario55R16 Bună! Am si eu un stres cu demisia, mi se cere sa plec din firma pentru ca sefii au simtit un pericol in mine de nu ai desconspira pe ei de niste neregulile, ... (vezi toată discuția)