avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună! Am si eu un stres cu demisia, mi se cere sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună! Am si eu un stres cu demisia, mi se cere sa plec din firma ...

Bună! Am si eu un stres cu demisia, mi se cere sa plec din firma pentru ca sefii au simtit un pericol in mine de nu ai desconspira pe ei de niste neregulile, si încearcă sa mi se aduca niste motive neintemiate si ma obliga sa le semnez. VA ROG DACA POATE CINEVA SA MA AJUTE PENTRU CA SUNT INTR O PERIOADA GREA SA RAMAN FARA UN LOC DE MUNCA.
Cel mai recent răspuns: Alexandru0312 , utilizator 17:01, 14 Martie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu au cum sa va forteze sa va dati demisia
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
1.Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. Daca presiunile exercitate de angajator asupra salariatului pentru a obţine demisia acestuia sunt cauzate de săvârşirea de către salariat a unei abateri disciplinare, angajatorul are la dispoziţie posibilitatea sancţionării disciplinare a salariatului, inclusiv prin desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.
Angajatorul are obligatia să respecte prevederile legale privind cercetarea disciplinară prealabilă, anterior aplicării oricărei sancţiuni disciplinare, cu excepţia avertismentului scris care se poate aplica fara a se efectua in prealabil cercetarea disciplinara.

3. Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.
Nu au motive, sunt doar niste chestii care ma acuza pe nedrept si eu nu le iau la cunostinta cum vor domniile lor pentru ca nu sunt reale acele motive, si am aproximativ 3 luni de cand sunt stresat ca sa imi semnez singur demisia, au vrut prima data sa ma puna sa o semnez in alb, si de atunci doar stres, stres, am ajuns asa de stresat ca nu mi mai pot face treburile binela munca, au început si la salariu sa mi taie fara motiv, eu lucrand la o firma multinationala, nu stiu cum sa fac sa fiu lasat in pace si cand o sa gresesc cu adevarat atunci sa stiu ca da am comis-o trebuie sa plec.
Au ajuns sa imi intoarca toti colegii asupra mea sa fiu discriminat, denigrat, sa nu am drept la opinie.
Un sfat ce asi putea face va rog!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ca nu mi mai pot face treburile binela munca

asta e un motiv pt care te pot concedia.
maibine cauti de munca in alta parte, unde sa nu mai fii stresat.
Nu va dati demisia, lasati-l pe angajator sa aiba initiativa incetarii c.i.m.

Alte discuții în legătură

Mi se cere demisia!!!!!! jesse25 jesse25 Buna ziua, as dori sa ma invatati si pe mine ce sa fac in urmatoarea situatie.Lucrez la o firma din 06.06.2013 dar cu CM din 06.08.2013.In prezent sunt in ... (vezi toată discuția)
Demisie freedom1234 freedom1234 Ma poate ajuta cineva cu un sfat?lucrez ca sofer la o firma de 5luni...la angajare mi sa facut contrac de munca,pe 3luni,apoi deja imi expirase contractu..si ... (vezi toată discuția)
Demisie forțată Florina97 Florina97 Buna ziua. Va rog sa ma îndrumați in urmatoarea problema. Lucrez într-o firmă de contabilitate de 8 luni. Mentionez ca imi fac treaba ca la carte ,m-am ... (vezi toată discuția)