avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... probleme somaj drepturi absolventi
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

probleme somaj drepturi absolventi

V am urmat sfatul si am invocat comunicatul de presa al ANOFM si nici macar nu au vrut sa l vada .Despre ce era vorba:'Indemnizatia de somaj poate fi solicitata in cel mult 12 luni de la data absolvirii si se acorda o singura data ''.in cazul meu fireste nu am stiut de termenul de 60 zile si astfel am pierdut drepul la indemnizatie de somaj si m au declarat direct somer neindemnizat ,astept sfaturile dvs .
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:16, 5 Noiembrie 2010
Am nevoie de date concrete pentru dezbatere.Esential de retinut: am trecut prin aceeasi tarasenie si am avut succes intr-o astfel de actiune, cu toate ca unele termene sunt interpretate diferit in practica judiciara; singura conditie de indeplinit pentru a vi se admite cererea este de a dovedi totusi in fata instantei ca ati cautat loc de munca prin mijloace proprii.Personal, primisem alerte despre locurile de munca disponibile de la diferite societati de recrutare.
pai si eu am primit alerte pe e mail dar ce cale legala sa aleg ? sa i dau in judecata?
este vb de comunicatul de presa din data de 8 07 2010 ora 12 48 ,am terminat studiile in iulie nu am stiut de termen si am depus actele acum in noiembrie pana am primit adv de la fisc, medic etc acum am reusit in vechea lege nr 1 /1991 scria :"in cazul in care pers nu sunt inscrise ,,,, ele dobandesc dreptul de somaj dupa 30 zile de la data inscrierii".acum dupa cum se vede nu mai pot face chiar nimic ?
Foarte bine ca ai primit alerte.Ar fi bine daca ai avea un cunoscut cu cateva minime cunostinte de drept pentru formularea cererii.Competenta este a Tribunalului si nu te costa nimic; adica, nu ai de platit nicio taxa.As putea sa-ti trimit cererea formulata de mine la care sa anexezi o copie de alerta cu locurile de munca primite. Nu de pe toate, dar sa fie unul chiar din acele doua luni cand sustin cei de la somaj ca trebuia sa te prezinti la ei.Legea este din 2002 si are numarul 76.
Da te rog adresa mea este claudiaiancu27@yahoo.com mersi

Alte discuții în legătură

Incetare indemnizatie somaj (obtinerea unui loc de munca) alexa_axy alexa_axy Buna ziua, Doresc sa stiu ce trebuie sa fac, daca in perioada in care sunt intregistrata ca somer indemnizat la ANOFM, obtin un loc de munca (loc de munca ... (vezi toată discuția)
Legea 76/2002 laura lacto laura lacto angajatorul vrea sa angajeze o absolventa 2008 care nu a mai lucrat niciodata, dar are o firma care nu functioneaza, si vrea sa stie dak se poate beneficia d ... (vezi toată discuția)
Procedura ridicare dosar somaj gabrielle_24 gabrielle_24 Buna ziua, Ma confrunt si eu cu urmatoarea situatie. Pe 29 noiembrie am depus dosajul de somaj si maine, adica pe 15 dec ar trebui sa ma duc sa pun prima ... (vezi toată discuția)