avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... in afara asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

in afara asociatiei

daca imi cumpar un apartament si nu fac cerere de inscriere in asociatie, sunt bagat automat, fara sa vreau acest lucru? si daca nu fac parte din asociatie, ce drepturi si obligatii am? in ce lege ma incadrez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:21, 9 Februarie 2008
Legea nr.230/2007 reglementează aspectele juridice, economice şi tehnice cu privire la înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, precum şi modul de administrare şi de exploatare a clădirilor de locuinţe aflate în proprietatea a cel puţin 3 persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, inclusiv în cazul celor care au în structura lor şi spaţii cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă.
Nu veti fi automat inscris in asociatie fara consimtamantul dvs.
Hotărârile adunării generale a asociaţiei de proprietari sunt obligatorii şi pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenţi la adunarea generală, precum şi pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociaţiei de proprietari.
si totusi, faptul ca nu sunt inscris in asociatie, in ce lege ma incadrez?
Nimeni nu va poate obliga sa intrati in asociatia de proprietari.
Nu exista vreun act normativ in care sa fie incadrat faptul ca nu sunteti inscris in asociatie. Constitutia tarii prevede dreptul la libera asociere. Art.40 alin.1 din Constitutie dispune ca cetăţenii se pot asocia liber în partide politice, în sindicate, în patronate şi în alte forme de asociere.
In Legea nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari sunt prevazute drepturile si obligatiile proprietarilor de apartamente.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie ContSters69061 ContSters69061 Care este procedura pentru ca un grup de vecini sa se constituie intr-o asocitie? Ei stau la casa - intr-un cartier rezidential-si vor ca toate costurile ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari Daniela Sebe Daniela Sebe Se poate infiinta asociatie de proprietari fara acordul tuturor proprietarilor? (vezi toată discuția)
Asociațiile de proprietari sunt obligate să actualizeze toate actele constitutive la judecătoria locală, altfel încalcă legea nr. 196/2018, art. 11, 17, 21, 104 și 107 ! flory_mr flory_mr Este foarte explicită această speță de la Judecătoria Sectorului 5 din București, chiar dacă se referă la Asociațiile de Locatari care nu aveau ... (vezi toată discuția)