avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari

Se poate infiinta asociatie de proprietari fara acordul tuturor proprietarilor?

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:12, 8 Iunie 2018
Trebuie sa lecturati Legea 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari - ca si cadru general;
Iar HG nr. 1588/2007 - pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a L 230/2007 - iata ce se stipuleaza:
CAPITOLUL II
Înfiinţarea, organizarea, funcţionarea şi administrarea asociaţiei de proprietari

Art. 4. - Asociaţia de proprietari se înfiinţează prin acordul scris a cel puţin jumătate plus unu din numărul proprietarilor apartamentelor şi spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă din cadrul aceluiaşi condominiu cu cel puţin 3 proprietari. Acordul se consemnează într-un tabel nominal, anexă la acordul de asociere, potrivit art. 5 alin. (1) din Legea nr. 230/2007. Tabelul nominal, anexă la acordul de asociere, va conţine, în mod obligatoriu, următoarele: numele şi prenumele proprietarului, adresa, codul numeric personal, seria şi numărul actului de identitate, indicarea titlului de proprietate, data exprimării voinţei de asociere şi semnătura.

Cititi aceste materiale si daca aveti probleme, mai discutam. Chiar si aici pe forum gasiti un ghid de infiintare a unei as. de proprietari.
Mult succes!
Multumesc!
Legea in vigoare prevede concret
L nr 230/2007
Articolul 5
(1) Asociatia de proprietari se infiinteaza prin acordul scris a cel putin jumatate plus unu din numarul proprietarilor apartamentelor si spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta, din cadrul unei cladiri. Acordul se consemneaza intr-un tabel nominal, anexa la acordul de asociere .
(2) In cladirile de locuinte cu mai multe tronsoane sau scari se pot constitui asociatii de proprietari pe fiecare tronson ori scara in parte numai in conditiile in care nu exista o proprietate comuna aferenta tronsoanelor sau scarilor care nu poate fi delimitata.
(3) Daca este cazul, asociatiile de proprietari infiintate pe scari sau tronsoane de cladire isi reglementeaza intre ele raporturile juridice cu privire la aspectele tehnice comune acestora, printr-o anexa la acordul de asociere .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie de proprietari in bloc nou ioanamat ioanamat Buna ziua, Am achizitionat in septembrie un apartament de 2 camere intr-un bloc nou de 3 etaje (11 apartamente), de la o persoana fizica (dezoltator). In ... (vezi toată discuția)
Data tabel infiintare ap BX BX Am primit de la primarie un model de table pentru infiintare asociatie proprietari. In tabel, trebuie trecut nume, prenume, CNP, S/N/CI, Nr. Titlu de ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de proprietari enen enen Vreau sa stiu, in cazul infiintarii unei Asociatii de Proprietari prin separare de scari, pe 2 scari (din 4), cate apartamente trebuie sa-si dea acordul ? ... (vezi toată discuția)