avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Infiintare asociatie de proprietari in bloc nou
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Infiintare asociatie de proprietari in bloc nou

Buna ziua,

Am achizitionat in septembrie un apartament de 2 camere intr-un bloc nou de 3 etaje (11 apartamente), de la o persoana fizica (dezoltator). In prezent dezvoltatorul mai are 2 apartamente nevandute in acest bloc.

Intrebarile mele sunt:
1. de cati proprietari este nevoie pentru a infiinta o asociatie de proprietari?
2. de cat la suta din nr. de proprietari este nevoie pentru a se lua o hotarare in cadrul asociatiei?

Va multumesc,



Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:33, 26 Noiembrie 2013
Capitolul II - Infiintarea, organizarea, functionarea si administrarea asociatiei de proprietari


Art. 4
Asociatia de proprietari se infiinteaza prin acordul scris a cel putin jumatate plus unu din numarul proprietarilor apartamentelor si spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta din cadrul aceluiasi condominiu cu cel putin 3 proprietari. Acordul se consemneaza intr-un tabel nominal, anexa la acordul de asociere, potrivit art. 5 alin. (1) din Legea nr. 230/2007. Tabelul nominal, anexa la acordul de asociere, va contine, in mod obligatoriu, urmatoarele: numele si prenumele proprietarului, adresa, codul numeric personal, seria si numarul actului de identitate, indicarea titlului de proprietate, data exprimarii vointei de asociere si semnatura.
Mai multe detaliii gasiti in aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, hotarare nr. 1588/2007 .
Multumesc pentru raspuns.

In cazul nostru cladirea are 11 apartamente si 3 locuri de parcare la demisol.
Se considera numatul proprietarilor 14 (11+3)?

Va multumesc,
IM
Numarul proprietarilor este 11.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari Daniela Sebe Daniela Sebe Se poate infiinta asociatie de proprietari fara acordul tuturor proprietarilor? (vezi toată discuția)
Data tabel infiintare ap BX BX Am primit de la primarie un model de table pentru infiintare asociatie proprietari. In tabel, trebuie trecut nume, prenume, CNP, S/N/CI, Nr. Titlu de ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de proprietari enen enen Vreau sa stiu, in cazul infiintarii unei Asociatii de Proprietari prin separare de scari, pe 2 scari (din 4), cate apartamente trebuie sa-si dea acordul ? ... (vezi toată discuția)