avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutorul pentru încãlzirea locuinþei prevãzut de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutorul pentru încãlzirea locuinþei prevãzut de OUG nr. 5/2003 actualizatã

Conform OUG 86/2010 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 5/2003 privind acordarea de ajutoare pentru încălzirea locuinţei, precum şi a unor facilităţi populaţiei pentru plata energiei termice (Monitorul Oficial nr. 0662 din 27 Septembrie 2010), familiile şi persoanele singure care au în proprietate cel puţin unul dintre bunurile cuprinse în Anexa nr. 3 la OUG 86/2010 nu beneficiază de ajutor pentru încălzirea locuinţei. Intrebarea mea este dacă a fost legal refuzul unei primării de a acorda acest ajutor unei familii în condiţiile în care soţul a moştenit împreună cu aţi doi fraţi (fiecare având propria familie) un teren de 2500 m. Până în prezent nu au făcut succesiunea notarială (probabil din lipsă de bani), acceptarea moştenirii realizându-se tacit. Ordonanţa prevede că familiile şi persoanele singure care au în proprietate terenuri de împrejmuire a locuinţei şi curtea aferentă (teren intravilan), care depăşesc 1.000 m² în zona urbană şi 2.000 m² în zona rurală, nu beneficiază de ajutor pentru încălzirea locuinţei. Ori în această situaţie cota parte din moştenire ar fi de 1/3 din 2500m, respectiv 833,33. Vă adresez rugămintea să vă exprimaţi opiniile dumneavoastră cu privire la această problemă. Vă mulţumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: crecornel , utilizator 13:35, 10 Noiembrie 2010
Aici este o problema de abordare. Dar nu pot afirma ca primaria a gresit.
Pana cand nu este facuta succesiunea nu puteti sti cati mp de teren aveti. Daca ceilalti frati renunta si va raman 2500 mp? Cam asa se judeca.
Multumesc pentru raspuns! Astept si alte pareri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor caldura TIBOR 3 TIBOR 3 Eu impreuna cu fratele si doua matusi (surorile mamei mele decedata) detinem o casa la tara,deci partea mea este de 1/6. Este acest lucru un impediment in ... (vezi toată discuția)
Am 1076 mp de teren intravilan arabil, beneficiez de ajutor de incalzire? maxx33 maxx33 buna ziua, stau intr-un apartament inchiriat. am contract inchiriere vizat de fisc. familie de 4 , 2 adulti si 2 copii. venit total sub 300 lei/ lunar. am ... (vezi toată discuția)
Ajutor de incalzire? interpretarea unei dispozitii legale petru13 petru13 In textul OUG 86/2010 - care se refera la bunurile ce conduc la excluderea acordarii ajutorului pentru incalzirea locuintei - la capitolul terenuri exista o ... (vezi toată discuția)