avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... acces la Registrul Starii Civile
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

acces la Registrul Starii Civile

Vreau sa aflu daca un cetatean roman (actualmente cu domiciliul in strainatate) fost casatorit in Romania. Cum trebuie sa procedez ? Asemenea info sunt accesibile persoanelor fizice ? Imi trebuie un avocat ?
Statul roman poate elibera la cerere o hartie prin care sa se ateste ca persoana X nu figureaza ca fiind casatorita pe teritoriul Romaniei ? Mentionez ca o declaratie pe cont propriu chiar si notariata nu este suficient de credibila.
merci mult.
Cel mai recent răspuns: gabriela raluca , utilizator 00:01, 30 Mai 2009
Daca cunoasteti localitatea in care s-a nascut persoana respectiva, incercati acolo la Primarie ... puneti o simpla intrebare functionarei ... nu se stie niciodata ... in Romania orice este posibil!
O declaratie in fata notarului este destul de credibila, deoarece ea se da pe propria raspundere.
Este foarte greu de obtinut o asemenea informatie.
se poate obtine accesul la registrele de nasteri?este nevoie de o aprobare pt asa ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Strãin cãsãtorit cu romanca - obtinere cetatenie romana kouliscon kouliscon Stie cineva dacă acum că i-am căsătorit cu o româncă, dacă pot sa iau Naționalitate român? sau care este procedura de a obține ... (vezi toată discuția)
Copil minor adysora adysora Buna ziua Sotia (care este din Republica Moldova, inca nu a dobandit cetatenie romaneasca) urmeaza sa nasca in decembrie acolo. As vrea sa stiu cum se optine ... (vezi toată discuția)
Cetatenie italiana certificat de nastere romanesc mirka mirka buna ziua copilul meu are cetatenie italiana dar vreau sa-i fac si certificat de nastere romanesc de care acte am nevoie si inca ceva copilul meu poate sa ... (vezi toată discuția)