avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale societate trezita ca se afla in inactivitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

societate trezita ca se afla in inactivitate

am preluat o societate care a fost amendata pentru nedepunerea declaratiilor in termen. vinovat de situatie una din salariatele anaf.in luna iulie 2010 administratorul a primit pr.verbal ,a platit amenda, a depus declaratiile, bilanturile (incepand cu data de 01.01.2009 nu a fost facuta evidenta contabila) timp de o luna am lucrat , am depus declaratiile pe 04.10.2010 si pe 29 oct.2010, primeste administratorul decizia de inactivitate a asocietatii. in decizie nu scrie exact data de cand este in inactivitate, doar ca in baza dosarului OPANAF /21.09.2010 unitatea este in inactivitate si este suspendat certificatul TVA.decizia in cauza are data de 18.10.2010 si primita in 29.10.2010. Toata luna octombrie societatea are activitate, are salariati,intocmeste facturi etc. La 01.11.2010 prin adresa facuta la fisc de anulare a inactivitatii, am aflat ca nimeni nu stie cum trebuie sa procedam. Nu trebuia sa fie anuntat administratorul ca societatea functioneaza ilegal?Ce este bine sa facem acum, sa asteptam pana aproba finantele ridicarea inactivitatii? societatea trebuie sa fie inchisa? vina nu este numai a administratorului ca a avut incredere in salariatul anaf care a luat banii si nu a urmarit sinceritatea persoanei. de mentionat ca platea lunar datoriile la stat.
este bine sa facem contestatie in termen de 30 zile. cum ar trebui sa arete aceasta contestatie? am vrea un mic sfat cum sa procedam sa fim in legalitate. sa nu facem incasari in acesta perioada sau daca se face contestatie putem activa?.multumim anticipat

Alte discuții în legătură

Societati suspendate. societati inactive. societati in regim derogatoriu. Magda Staicu Magda Staicu Stimati colegi, Va propun sa incercam o punere in ordine a celor trei situatii , pentru ca din cite am observat , situatia creata de og 34 in ce priveste ... (vezi toată discuția)
Nedepunere declaratii societate suspendata peridot peridot Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in ce priveste situatia de mai jos. Am o societate infiintata in aug 2006 pe care nu am desfasurat nici un fel de ... (vezi toată discuția)
Pasii pentru reactivare firma violetaanna violetaanna As vrea sa stiu si eu ce demersuri trebuie sa fac pt.a reactiva o firma. Mentionez ca nu s-a stiut pana acum faptul ca firma este inactiva din 2010...motivul ... (vezi toată discuția)