avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale DELEGATIE EXTERNA ASOCIATI
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

DELEGATIE EXTERNA ASOCIATI

Am si eu o problema. la firma la care lucrez urmeaza sa se duca in Spania cei doi asociati, dintre care unul este administrator, iar celalalt este doar asociat fara contract de munca, si eu nu stiu exact daca am dreptul sa le decontez cheltuielile de transport si diurna externa pe durata deplasarii, si ce sume pot sa decontez.
mentionez ca ei merg pt a semna contracte, noi avem o firma care produce case de lemn si colaboram cu o firma din Spania, si acum trebuie sa le asiguram si montajul caselor. de asemenea va merge si o echipa pt montaj, angajati din cadrul firmei: pt ei ce suma se da ca si diurna pe zi in Spania. poate cineva sa ma lamureasca????:( am citit o lege cu deplasarile externe, dar nu sunt prea lamurita si nu am mai avut astfel de cazuri. va multumeac!!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:31, 9 Februarie 2008
Cheltuielile de deplasare le poti deconta, dar la fel ca si cheltuielile de delasare pe teritoriul Romaniei trebuiesc justificate cu documente.Motivarea deplasarii o faceti punand la dispozitie contractele incheiate si semnate. Vezi ca in acea ordonanta scrie si suma pe care o poti deconta celor 2..
Diurna este acordata astfel : pentru fracţiunile de timp care nu însumează 24 de ore, diurna se acordă astfel: 50% până la 12 ore şi 100% pentru perioada care depăşeşte 12 ore.
Plafonul de cazare se acordă în raport cu categoria de diurnă în care se încadrează personalul, la nivelul prevăzut pentru fiecare ţară în care are loc deplasarea. Prin cheltuieli de cazare se înţelege, pe lângă tarifele sau chiria plătite, şi eventualele taxe obligatorii pe plan local, precum şi costul micului dejun, atunci când acesta este inclus în tarif.
Justificarea sumelor cheltuite în valută, cu excepţia celor reprezentând drepturile de diurnă, se face pe bază de documente şi se aprobă de către conducătorii unităţilor trimiţătoare. În situaţia în care în unele ţări, potrivit practicii existente pe plan local, nu se eliberează documente sau acestea sunt reţinute de către autorităţi, sumele cheltuite se justifică pe bază de declaraţie dată pe propria răspundere. Declaraţia este confirmata de către reprezentanţele Romaniei in aceste state.
Pentru Spania diurna este 36 - 56 euro/ zi, plafonul de cazare este de 150 - 300 euro/zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

deplasari externe -justificare cazare andrief andrief In conf. cu HG 518/ 1995 art. 9 al (3) \" in situatia cand cazarea nu poate fi asigurata la unitati hoteliere sau altele asemenea personalul poate sa ... (vezi toată discuția)
Ordin de deplasare dionis456 dionis456 Buna ziua, Am si eu o mica nelamurire, sper sa fi scris un topicul corect. A trebuit sa fac o deplasare, inafara tarii, la un client. Iar acum firma de ... (vezi toată discuția)
Deplasare in strainatate lordu lordu S-a modificat legea privind cheltuielile cu deplasarile in strainatate? Am auzit o \"poveste\": daca stai mai mult de o saptamana plecat in strainatate firma ... (vezi toată discuția)